Energie

Schrikt u ook ieder jaar van de jaarlijkse energierekening? Vaak valt een energierekening hoger uit, dan vooraf werd verwacht. Als gevolg van de hogere energierekening proberen veel woningbezitters de energiekosten in te perken. Er zijn verschillende manieren om dit te bewerkstelling, denk bijvoorbeeld aan het lager zetten van de kachel, het verbeteren van de isolatie in uw woning, het dragen van een warmere trui in huis zodat de verwarming niet zo snel aan hoeft, enzovoorts. Dit zijn vaak echter maar tijdelijke maatregelen, of maatregelen die een behoorlijke investering met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van de isolatie in huis!

Beter is het om te zorgen voor een structurele oplossing, die ook nog eens geen geld hoeft te kosten: het vergelijken van energieaanbieders. Door energiecontracten te vergelijken betaalt u niet langer teveel voor uw energie. Zo houdt u geld over voor andere dingen, bijvoorbeeld een verbetering van de isolatie in uw woning.

Energie vergelijken via internet

Er zijn verschillende online vergelijkingstools, waarmee het vergelijken van energieaanbieders mogelijk is. In dergelijke vergelijkingstools vult u in hoeveel energie u momenteel op jaarbasis verbruikt, waarna de tool de goedkoopste oplossing voor u berekent. Vaak is het zelfs mogelijk om na de berekening direct over te stappen van energieleverancier, zodat u direct kunt beginnen met het besparen op uw energiekosten. Vaak blijkt dat er een goedkopere oplossing is voor uw huidige verbruik!

Een andere oplossing is het verhogen van uw maandelijkse afdracht, zodat u aan het eind van het jaar meer geld terugkrijgt. Zeker als u ieder jaar bij dient te betalen kan dit een oplossing zijn, al verlaagt dit de kosten niet. Het verhogen van uw afdracht is dus enkel interessant als u momenteel al de goedkoopste optie gekozen heeft, maar nog steeds moet bijbetalen aan het eind van het jaar.

Hulp bij het vergelijken van energieleveranciers?

Niet alleen op internet vindt u verschillende mogelijkheden om energieleveranciers met elkaar te vergelijken, ook kunt u een online helpdesk bellen voor het maken van een berekening. Of neem contact op met een bepaalde energieleverancier, om een berekening van uw besparing te laten maken.