3 manieren om iedereen kennis te laten maken met jouw bedrijf

3 manieren om iedereen kennis te laten maken met jouw bedrijf

Gefeliciteerd, jij bent de trotse eigenaar van een eigen bedrijf. Dat moet geweldig zijn. Je kunt nu je eigen uren bepalen en zelf weten wat jouw bedrijfsstrategie is. Daarnaast is de winst die je maakt met jouw werkzaamheden ook daadwerkelijk voor jou en dat moet een goed gevoel zijn. Voor velen is een eigen bedrijf runnen dan ook echt een droom, het geeft ze voldoening op persoonlijk en zakelijk vlak. Toch zijn er ook wat minder mooie punten te benoemen. Denk bijvoorbeeld aan het financieel risico. Wat als jouw bedrijf niets oplevert? En dat kan natuurlijk een enorme stress met zich meebrengen. Het is dan ook van groot belang dat iedereen kennis maakt met jouw bedrijf. Hoe je dat kunt doen, lees je in de volgende alinea’s.

Reclame, folders en ander drukwerk verspreiden

Door reclame te verspreiden in de vorm van folders, flyers of brochures, bereik je direct veel mensen. Je kunt bijvoorbeeld folders verspreiden in Amsterdam door in het centrum het drukwerk uit te delen, maar het is ook mogelijk om de reclame door een bedrijf huis aan huis te laten bezorgen. De folder of flyer kan bijvoorbeeld mooie aanbiedingen tonen of enkel algemene informatie. Door de reclame door een reclamebureau te laten ontwerpen, zorg je ervoor dat je folders krijgt die jouw doelgroep aanspreken. En dat is uiteraard wat jouw doel is. Het grootste voordeel is dat de mensen iets fysieks in handen hebben en zich ervan bewust zijn. Wanneer dat een aantrekkelijke folder is, gaan ze het zeker goed bekijken en wanneer het ze dan nog interesseert, zullen ze zich gaan verdiepen in jouw bedrijf. En dat is wat ij graag wilt.

Social Media

Een andere manier om naamsbekendheid te creëren is het actief zijn op Social Media. Door berichten te plaatsen, te liken, te delen en mensen uit te nodigen jouw pagina te liken, bouw je een grote ‘kennissenkring’ op. Jouw bedrijf krijgt gegarandeerd naamsbekendheid. Het is natuurlijk de vraag of je daadwerkelijk de juiste doelgroep bereikt, maar dat is in het begin wel misschien wat minder belangrijk.

Jouw logo op uitdeelcadeautjes

Het klinkt een beetje vreemd ‘uitdeelcadeautjes’, maar zo zou je het toch zeker wel kunnen noemen. Door je logo of bedrijfsgegevens te laten drukken op pennen, bierviltjes, aanstekers, openers en memoblokjes en deze vervolgens her en der te verspreiden, worden de mensen attent gemaakt op jouw bedrijf. Vergeet ook niet je website adres erop te zetten, want wellicht worden ze nieuwsgierig en bezoeken ze jouw website om te kijken wat voor een bedrijf het is. Sluikreclame, dus eigenlijk!  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.