3 tips om geld te besparen op de vaste lasten in 2019

3 tips om geld te besparen op de vaste lasten in 2019

Hoewel het nog even duurt voordat het 2019 is, kan het slim zijn om alvast na te denken over besparingen. Door je vaste lasten te verlagen, kun je maandelijks geld overhouden voor andere leuke dingen! Denk bijvoorbeeld aan een etentje buiten de deur, een langere vakantie in de zomer, enzovoorts. In dit artikel geven we je drie handige tips om geld te besparen op de vaste lasten in 2019. Een aantal van deze tips zou je zelfs nu al kunnen gebruiken om je vaste lasten te verlagen.

Tip 1: zoek de voordeligste zorgverzekering in 2019

Het is eens per jaar mogelijk om van zorgverzekeraar te wisselen. Door nu alvast naar je zorgverzekering 2019 te kijken, kun je straks een weloverwogen keuze maken. Let hierbij goed op de dekking die een zorgverzekering je biedt. Een goedkope verzekering levert je weliswaar de grootste besparing op je vaste lasten op, maar kan bij medische ongevallen alsnog erg duur worden. Dit voorkom je door de dekking van verzekeringen te vergelijken.

Tip 2: kies voor een sim only abonnement

Loopt het abonnement van je mobiele telefoon komend jaar af? In dat geval is het raadzaam om eens naar de mogelijkheden van een sim only bundel te kijken. Met een sim only bundel betaal je alleen voor het gebruik van belminuten, mobiele data en sms’jes. Zo worden je maandlasten veel lager, dan wanneer je dit zou combineren met een nieuw toestel.

Tip 3: zorg voor energiebesparende maatregelen

Een derde mogelijkheid om op je vaste lasten te besparen, is het nemen van energiebesparende maatregelen in huis. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de isolatie in huis verbeterd wordt. Dit doe je bijvoorbeeld door enkelglas te vervangen door dubbelglas, of zelfs door isolatieglas. Een lager energieverbruik resulteert logischerwijs ook in lagere maandlasten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.