3 tips voor het kiezen van een bankstel

3 tips voor het kiezen van een bankstel

Bankstel bestellen

Wist je dat de gemiddelde persoon elke dag zo’n 4 uur doorbrengt op zijn of haar bankstel? Met zo’n investering in tijd, is het eigenlijk best belangrijk dat je een bankstel koopt die erg comfortabel is en ook nog eens lang meegaat. Check daarom deze 5 tips als je gaat kijken voor een nieuw bankstel, zodat je elke minuut kunt genieten van die 4 uur die je dagelijks besteedt op de bank!

1. Test hoe het bankstel zit en hoe comfortabel het aanvoelt

Wanneer je ergens tussen de 15 en 30 procent van je woonkamer budget uitgeeft aan een bank (en ja, dat is een goed percentage om te gebruiken bij het plannen van je budget), wil je het natuurlijk goed uittesten. Als je je bankstel gaat gebruiken om tv te kijken, probeer er dan eens goed onderuitgezakt op te zitten. Veel mensen zitten niet continu recht tijdens het tv kijken, dus dan is het ook belangrijk dat het bankstel nog steeds comfortabel zit als je onderuitgezakt zit.

2. De vulling en de kussens

Het is erg belangrijk om de vulling en de kussens in het bankstel te beoordelen of het echt bij je past. Dit is namelijk waar de meeste mensen commentaar op geven zodra ze op een bank zitten; het is of te hard, of te zacht. Je wilt iets ertussenin hebben. Je wilt ondersteund worden, maar toch nog lekker zitten. Nog belangrijker is dat het kussen terugspringt naar de originele positie. Als gedurende de tijd de kussens niet meer terug in originele positie springen, lijkt het bankstel oud en veelgebruikt.

3. Soort stof en bekleding

Afgezien van de daadwerkelijke look en stijl van de stof op de bank, wil je ook de stof en de constructie ervan nader bekijken. Natuurlijke stoffen vervagen na verloop van tijd en in zonlicht, dus zoek synthetische of gemengde stoffen. Leren banken zijn een goede keuze omdat ze gemakkelijker te reinigen zijn dan stoffen banken. Echter moet je wel uitkijken met huisdieren. Je wilt natuurlijk niet dat je kat met z’n nagels in je lederen hoekbank hangt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.