3D ontwerpen met de Ultimaker S3

3D ontwerpen met de Ultimaker S3

Wie 3D ontwerpen wil maken, doet er goed aan de Ultimaker S3 te gaan gebruiken. Dit is vooral te danken aan de reputatie van de fabrikant. Die staat erom bekend dat elk nieuw model weer van hogere kwaliteit is. Dit is ook voor de S3 het geval. Het is het type 3D printer dat gebruikt kan worden voor moderne doeleinden. Het maakt dan ook eigenlijk niet meer uit wat het doel van het gebruik is. Dit is allemaal goed mogelijk. Daardoor kunnen veel doelgroepen met deze printer aan de slag. Er zijn een aantal belangrijke kenmerken zichtbaar.

De vorm van de printer
Een kenmerk van de Ultimaker S3 is het formaat. Het is voor de fabrikant belangrijk om de printer compact te houden. Daardoor wordt een aantal mogelijkheden geboden. De printer is bijvoorbeeld heel gemakkelijk op elke plek te gebruiken. Dit geldt ook op kantoor of thuis in de werkkamer. Daar komt de S3 ook tot zijn recht. De doelgroepen die met deze printer kunnen werken kunnen dus net zo goed ondernemers als hobbyisten zijn. Het is gemakkelijk om alles uit de mogelijkheden te halen. Alle ontwerpen zijn simpel te maken en uit te werken als gebruiker.

Een groot aantal vernieuwende innovaties
Wie zich verder verdiept in de Ultimaker S3, zal een aantal opvallende zaken herkennen. Zo is het bijvoorbeeld zo dat er is gekozen voor het doorvoeren van allerlei innovaties. De nieuwe technieken maken het beter mogelijk om de printer voor verschillende doelen in te zetten. Daarbij is door de fabrikant goed gekeken naar alle mogelijkheden die er lagen. De punten waarop verbetering mogelijk was, zijn dan ook allemaal aangepakt. Zo zijn betere prints te maken. Of dit nu om een ontwerpfase of om een productiefase gaat, maakt daarbij eigenlijk geen enkel verschil. Dit maakt het interessant.

Invloed op het printproces houden
De manier waarop de Ultimaker S3 werkt, heeft de aandacht getrokken. Het is meer dan ooit zo dat er controle op het printproces te houden is. Dat komt onder andere doordat er meer sensors in zijn aangebracht. Dit geeft een goed beeld van wat er precies gebeurt tijdens het printen. Het is zeker voor ondernemers zeer voordelig dat dit op deze manier aan te pakken is. Dat maakt de printer geschikt voor ontwerp, maar juist ook voor productie. Het is voor ondernemers een flexibele vorm van gebruik te noemen. Dit zijn sterke pluspunten die belangrijk zijn.
Koop een Ultimaker S3 hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.