4 manieren om je bedrijf te financieren

4 manieren om je bedrijf te financieren

In dit artikel lees je hoe je je bedrijf kunt financieren. Zo kun je naar een bank stappen, maar je kunt ook naar andere opties te kijken. In het laatste geval hoef je dan aan veel minder voorwaarden te voldoen en kun je op korte termijn over het benodigde bedrag beschikken. Zo kun je snel en eenvoudig een investering doen of meer financiële ruimte hebben. Het is wel belangrijk de aanbieders vooraf goed met elkaar te vergelijken, omdat er behoorlijke verschillen in de gestelde voorwaarden en rentepercentages kunnen zijn.

1. Microkrediet

Microkrediet was in het verleden vooral bekend in ontwikkelingslanden, maar timmert sinds 2008 ook in Nederland behoorlijk aan de weg. Als je een (startende) ondernemer bent in het midden- en kleinbedrijf (MKB) kun je een microkrediet aanvragen. Hiermee leen je een bedrag van maximaal 50.000 euro, dat je binnen 1 tot 10 jaar terugbetaalt. Het helpt je om de nodige investeringen te doen en je bedrijf verder te laten groeien. Je kunt hierbij gecoacht worden om je kansen zo optimaal mogelijk te benutten.

2. Particuliere investeerder

Weleens gehoord van business angels? Dat zijn enthousiaste investeerders, meestal bevlogen (oud)ondernemers, die met hun kapitaal jonge bedrijven op weg willen helpen. Ze brengen een schat aan kennis en ervaring mee, die jij als jonge ondernemer goed kunt gebruiken in de opstartfase en de ontwikkeling van je bedrijf. Ze vragen je om een sterk ondernemersplan en een grote motivatie om je droom te verwezenlijken. Ze blijven daar in verdere fases ook graag bij betrokken.

3. Crowdfunding

Crowdfunding is een nieuwe en populaire manier om als starter het bedrag voor een investering bij elkaar te krijgen. Via een online crowdfunding platform kun je familie, vrienden, maar ook de rest van de wereld enthousiast maken voor je plannen en ze vragen een klein bedrag te investeren. Door jouw inspirerende verhaal waarin je op aanstekelijke wijze je plannen uiteenzet, creëer je betrokkenheid en zullen mensen je graag willen steunen.

4. Zakelijk krediet bij een bank

Je kunt met een gedegen plan naar de bank stappen om daar een krediet te krijgen. Zorg wel voor een écht goed onderbouwd plan, zodat de kans groter is dat je een lening krijgt. Doe je iets op duurzaam gebied? Sommige banken geven tegenwoordig sneller een zakelijke financiering voor een duurzaam project.

Is jouw bedrijf constant aan het groeien? Het is wellicht mogelijk om voor jouw bedrijfs huisvesting en opslag tijdelijke tenten te huren om nog geen grote uitgaven te hoeven doen voor de groei van je bedrijf. Je kunt dan nog even focussen op het genereren van omzet en kan dan later, wanneer dit voor jouw bedrijfsfinanciering beter uitkomt, verder uitbreiden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.