4 tips bij het vinden van de goedkoopste energieleverancier

4 tips bij het vinden van de goedkoopste energieleverancier

Als overstapper van energieleverancier wordt je beloond. Als je overstapt naar een nieuwe energieleverancier wordt je daarvoor beloond, dat kan dan zijn met extra korting of een cadeau bij het afsluiten van een contract. Daarnaast ben je altijd goedkoper uit als je ieder jaar overstapt. In dit artikel vind je 4 tips voor het vinden van de goedkoopste energieleverancier.

 

Voorkom dat je een boete krijgt voor het opzeggen

Als eerste is het verstandig om te kijken naar de afloopdatum van jouw contract. Want als je te vroeg opzegt dan kan het zijn dat je een boete krijgt. Deze boete kan wel oplopen tot 250 euro als je niet uitkijkt. Dus tip 1 is om altijd te kijken naar de afloopdatum van jouw contract.

 

Kortlopend contract

Tip 2 is, neem altijd een contract van 1 jaar. Dan kun je namelijk ieder jaar overstappen. In de praktijk ben je wel goedkoper uit als je een contract neemt van 3 of bijvoorbeeld 5 jaar, maar je kunt dus niet overstappen. Om ieder jaar opnieuw te profiteren van extra korting, kun je dus het beste een contract van 1 jaar nemen.

 

Alles in 1 pakket bij energiemaatschappij

Net als bij internet, tv en bellen kun je ook bij je energieleverancier een alles in 1 pakket afnemen. Sluit stroom en gas altijd af bij 1 maatschappij. Dit bespaart je enorm veel geld, bovendien krijg je meestal ook een bonus als je stroom en gas afneemt bij dezelfde energieleverancier. Tip 3 is dus om gas en stroom gewoon bij dezelfde maatschappij af te nemen, naast de bonus, bespaar je ook op administratiekosten.

Schat het eigen verbruik in

Tip 4 is om je eigen verbruik in te schatten. De meeste energieleveranciers kunnen door middel van handige tools jouw verbruik inschatten. Maar je kunt dit ook zelf doen, door continue je meterstanden bij te houden, hierdoor kun je zelf eenvoudig inschatten wat je op jaarbasis aan gas en stroom verbruikt.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.