Alles over banden wisselen

Alles over banden wisselen

banden

Banden wisselen komt ieder voor en na jaar weer terug. Wanneer de temperatuur daalt tot onder de 7°C is het aan te raden om winterbanden onder u auto te laten monteren. Hierdoor kunt u in de winter veilig op pad met de auto. Als de temperatuur boven de 7°C is kunnen de zomerbanden weer onder de auto. Daarnaast zijn er ook nog de all-season banden. Het is van belang dat u ieder seizoen weer goed kijkt naar uw banden. Er zit namelijk een groot verschil tussen de zomer en winter autobanden. Het seizoen speelt dus een belangrijke rol voor het verwisselen van banden. In deze blog vertellen we u graag wat meer over de verschillende soorten banden. Met als doel dat u altijd zo veilig mogelijk de weg op gaat. 

Het verschil tussen winter en zomerbanden
Zoals hierboven al benoemd zijn er verschillende soorten banden. Iedere band heeft zijn eigen ‘’karakter’’. Zowel winter als zomerbanden zijn een zeer belangrijk onderdeel van uw auto. Het enige contact met de weg verloopt namelijk via de banden. Zij brengen u dus van A naar B. Winterbanden bieden meer grip doordat ze een ander profiel hebben met extra lamellen. Bij het profiel van een zomerband moet er veel meer kracht uitgeoefend worden om het profielblok te vervormen. De lamellen bieden niet alleen meer grip op sneeuw, maar ook op een nat wegdek. Helaas komt dat natte wegdek regelmatig voor in Nederland. Winterbanden zorgen dus voor extra veiligheid tijdens minder goede weersomstandigheden. 

Wat zijn all-season banden? 
Naast de winter en zomerbanden zijn er dus ook nog 4-seizoenenbanden, oftewel all season. Deze banden zijn een combinatie van winter en zomerbanden. Ze bieden betere voordelen dan een zomerband, maar ook tekortkomingen ten opzichte van een winterband. Tekortkomingen op het gebied van zijdelingse grip in de sneeuw en tractie. Wij raden u niet aan all-season banden te gebruiken wanneer u op wintersport gaat. Grip zou namelijk al snel te kort gaan schieten op besneeuwde hellende wegen. Voor in een vlak land als Nederland kunnen all-season banden wel geschikt zijn. Het is dus ook persoonlijk welke banden het beste bij u passen op een bepaald moment. Uw banden wisselen
Voor professioneel auto onderhoud voor uw auto kunt u het beste terecht bij een erkende autogarage. Bij zulke autogarages bent u verzekerd dat u met uw auto weer veilig de weg op kan gaan, juiste banden hebben daar namelijk een groot aandeel in. Mocht u vragen hebben over uw banden of wilt u graag uw banden laten wisselen, neem dan contact op met een erkende autogarage.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.