Alles wat je moet weten over pensioen

Alles wat je moet weten over pensioen

Pensioen opbouwen

Of je nu als zelfstandige werkt of voor een werkgever, pensioen is iets wat je altijd moet regelen. Het is misschien niet de leukste zaak om over na te denken. En als je jong bent ben je hier ook minder mee bezig. Pensioen regelen is echter wel belangrijk en we zullen je hier vertellen waarom en hoe je het beste pensioenadvies kunt inwinnen.

Betrouwbaar pensioenadvies

Vaak weten we zelf niet genoeg over ons pensioen. Hoe zit het met je pensioen als je van werkgever veranderd? Waar moet je opletten bij een collectieve pensioenregeling? Zomaar een paar vragen waar veel mensen mee rondlopen. Je kunt zelf de informatie verkrijgen op het internet of direct aan je werkgever vragen. Echter doe je er goed aan om pensioenadvies te vragen aan iemand die er ook daadwerkelijk verstand van heeft. Een onafhankelijk financieel adviesbureau heeft vaak adviseurs in dienst die je alles kunnen vertellen over je huidige pensioensituatie. Of waar je als zzp’er het beste je pensioen kunt afsluiten. Het is belangrijk om naar een onafhankelijke partij te gaan, want anders heeft een pensioenconsultant al gauw de neiging om hetgeen je aan te smeren waar hij of zij voor werkt. Een betrouwbare partner hierin heb je aan Laponder Voortman. Ze regelen op een betrouwbare manier je pensioen voor nu en later.

Pensioen opbouwen

Als je je laat adviseren dan zullen de verschillende manieren waarop je pensioen kunt op bouwen ter sprake komen. In Nederland bouw je AOW pensioen op. Dit is een pensioenfonds die vanuit de overheid voor je is geregeld en waar je op je pensioengerechtigde leeftijd recht op heb, je AOW- leeftijd. Deze gaat wel steeds verder omhoog. Verder kun je dus zelf pensioen opbouwen, je privé pensioen en geld opzij zetten voor later, door te sparen. Waar de meeste mensen hun volledige pensioen opbouwen is bij de werkgever. Het werkgeverspensioen wordt geregeld vanuit de CAO van de bedrijfstak waarin je werkt. Hierin ben je dus deels afhankelijk van wat er in het regelement staat. Laat je daarom altijd goed adviseren door een betrouwbare partij zodat je inkomen voor later goed op papier staat en je een helder overzicht hebt van je opgebouwde pensioen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.