Alternatieve koffie cups

Alternatieve koffie cups

Koffie speelt een belangrijke rol in ons leven. De Nederlander drinkt zo’n drie bakjes koffie per dag. Hippe koffiecafés schieten als paddestoelen uit de grond en op het werk neemt het koffieautomaat een belangrijke plaats in. Het is juist daar waar het gesprek van de dag zich afspeelt. Koffie kan eigenlijk altijd. Van ’s ochtends om wakker te worden tot ’s avonds om niet in slaap te vallen na een lange werkdag. En verder eigenlijk alles daartussenin. Koffie maakt de dag.

Er zijn 1001 soorten koffie en vast nog wel wat meer. Voor ieder is er de koffie die bij hem of haar past. Een van de vele soorten koffie is de espresso. Deze koffie heeft de naam gekregen omdat es presso ‘onder druk’ betekent in het Italiaans. De koffie wordt onder hoge druk bereid. Nestlé, een voedselwarengigant bedacht hierop zijn eigen woordspeling. Van de espresso uit hun assortiment maakte ze nespresso. Een combinatie tussen de woorden nespresso een espresso. De espresso was een oplossing voor het gegeven dat het maken van koffie zoveel tijd in beslag nam. Onder druk kon de koffie een stuk sneller bereid worden. Wel zo handig als je zoveel koffie drinkt, zoals de gemiddelde Nederlander doet. Het was de Fransman Rabaut die uitvond dat het anders kon.

Je hoeft overigens geen nespresso te kopen voor een lekker bakje espresso. Er zijn meer dan genoeg alternatieven. Nespresso heeft de merknaam mee, maar is daarom wel wat prijzig. Er zijn alternatieven die net zo lekker zijn, maar een stuk minder kosten. Kies dus voor een nespresso alternatief.

Het kan ook zijn dat je groot fan bent van dolce gusto. Het kan ook zijn dat je wel eens dolce gusto zou willen uitproberen. Natuurlijk ga je niet meteen over tot de aankoop van veel producten als je het nog niet geproefd hebt, dus het is slim om eerst een dolce gusto proefpakket aan te vragen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.