Auto huren of kopen?

Auto huren of kopen?

Voor iedereen die af en toe een auto nodig heeft zal zich vast wel eens afgevraagd hebben of het huren of kopen van een auto verstandiger is. Dit is een logisch vraagstuk, want afhankelijk van je situatie kan je veel geld besparen. Zeker nu reizen met het openbaar vervoer alleen nog maar is bedoeld voor noodzakelijke tripjes komt een auto vaak handig van pas. Ben je op zoek naar meer informatie over het kopen van een auto of twijfel je juist over autoverhuur? Hier vind je meer informatie!

Auto kopen

Een auto kopen is een grote uitgave. Niet iedereen heeft dan ook het geluk om in een keer zo’n grote uitgave te kunnen doen. Daarnaast komen er ook vaak nog kosten bij voor onderhoud van de auto. Dit zal vooral in het geval van een tweedehands auto nog best wel eens tegen kunnen vallen. Ook zal je natuurlijk wegenbelasting moeten betalen. Daar staat tegenover dat je altijd een auto beschikbaar hebt. Een auto kopen is eigenlijk vooral voordelig wanneer je je auto zeer vaak nodig hebt of wanneer je deze kunt delen met een huisgenoot of partner. Als dit niet het geval is kan je misschien beter kijken naar een huurauto.

Huurauto

Een auto huren biedt dan weer veel voordelen als je niet vaak een auto nodig hebt. Je hebt namelijk de kosten voor het huren, maar niet voor het onderhoud. Ook hoef je niet in een keer een grote som geld uit te geven. Het voordeel van een huurauto is daarnaast dat je altijd een auto tot je beschikking hebt die op dat moment aan je wensen voldoet. Als je op vakantie gaat kan je gemakkelijk  een grotere auto huren met veel bagageruimte, terwijl je voor een zakelijke rit juist een kleine auto kan huren. Sommige mensen denken dat je nog steeds een creditcard nodig hebt voor het huren van een auto, maar een auto huren zonder creditcard is ook gewoon mogelijk!

Autodelen

Een derde oplossing is gebruik maken van autodelen. Er zijn verschillende platformen die dit mogelijk maken. Zo kun je bij een erkend bedrijf gebruik maken van autodeel diensten, maar zijn er ook particulieren die hun auto beschikbaar stellen voor het huren van een auto. Een nadeel dat hier wel bij komt kijken is dat er lang niet altijd een auto in de buurt is om te huren en je goed moet opletten op de voorwaarden om problemen te voorkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.