Auto importeren, lastig of niet?

Auto importeren, lastig of niet?

Er kunnen meerdere redenen worden genoemd waarom mensen een auto in het buitenland kopen. In het buitenland liggen de prijzen van occasions anders. De auto’s zijn vaak luxer uitgerust en de kans is groot dat de prijs lager is dan bij ons in Nederland het geval is. Een andere reden kan zijn dat het om een unieke oldtimer gaat die moet worden geïmporteerd. Wanneer er een auto vanuit het buitenland in Nederland wordt ingevoerd moet er belasting worden betaald. Deze belasting heet bpm en kan eenvoudig worden berekend. Inclusief bpm kan een auto invoeren nog steeds interessant zijn.

Invoerrechten zijn geen bpm

De hoogte van het te betalen bedrag verschilt per auto. Bpm berekenen kan online of door een importeur worden gedaan. Er zijn uitzonderingen waar er geen bpm hoeft te worden betaald. De regels zijn te lezen in de ondernemersregelingen van de KVK en de Belastingdienst. De CO2-uitstoot is onder andere bepalend voor de hoogte van de bpm. Nieuwe voertuigen hebben weer andere regels dan oudere tweedehands voertuigen. Met de gegevens van onder andere het energielabel, het wel of niet hybride zijn, roetfilter, fijnstof uitstoot, euro 6 norm en CO2-uitstoot wordt de rekensom gemaakt.

Auto importeren met een deskundige

Het is vrij gemakkelijk om in het buitenland een auto te kopen. Van te voren moet er misschien wel gekeken worden naar transport. Er zijn heel wat regels en verzekeringen nodig om een auto te importeren. Easyimport neemt alle zorg uit handen wanneer het gaat om het importeren van een voertuig. Ervaren mensen zorgen voor verzekerd transport zodat de nieuwe aankoop, voorzien van alle benodigde papieren, veilig aankomt op de plaats van bestemming. Een voertuig importeren is niet moeilijk met de deskundige hulp van deze mensen.

Ook motoren hebben bpm-verplichting

Niet alleen personenauto’s en bestelauto’s moeten na invoering en registratie in Nederland bpm betalen, ook motoren hebben die verplichting. Bpm voor motoren is een eenvoudige rekensom. Het gaat om 19,4% van de cataloguswaarde toen de motor nieuw werd gekocht. Een niet rijdende motor vervoeren moet op een aanhanger of in een vrachtauto. Ook is er voor het transport vervoerstijd nodig. Het inschakelen van een expert is zo gek nog niet, want onderweg kan van alles gebeuren.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.