Auto verkopen? Vergelijk de mogelijkheden!

Auto verkopen? Vergelijk de mogelijkheden!

Wil je (zo snel mogelijk) je auto verkopen? Dan zijn er tegenwoordig allerlei manieren om dit te realiseren. Je hebt snelle manieren, maar ook minder snelle manieren om van je auto af te geraken. In dit artikel behandelen we voor- en nadelen van de mogelijkheden.

Inruilen

Een van de snelste manieren om van je auto af te geraken, is het inruilen van je auto bij het aankopen van een nieuwe. In ruil voor jouw oude auto ontvang je korting op de aankoop van een nieuwe. Let op: ook zonder inruil kun je vaak over de prijs onderhandelen. Inruilen lijkt vaak voordelig, maar je moet de inruilkorting in perspectief zijn met de korting die je krijgt als je niets inruilt.

+ Snelle afhandeling;

+ Geen dubbele verzekeringskosten en wegenbelasting. Je ruilt de auto in op het moment dat je de nieuwe in ontvangst neemt. Vergeet niet de verzekering op tijd af te sluiten. Anders kan dit je een flinke boeten kosten. Om de goedkoopste autoverzekering te vinden kan je een autoverzekering vergelijken. 

– Lage verkoopprijs. De inkoper wil wat verdienen aan het doorverkopen van jouw oude auto;

Marktplaats

Waarschijnlijk is verkopen via een marktplaats de eerste manier van verkopen die in je opkomt. Er zijn diverse marktplaatsen met ieder hun eigen voorwaarden. Sommige marktplaatsen moet je betalen als je een advertentie wilt plaatsen. Daarna wacht je af tot er gereageerd wordt. Wil je snel van je auto af? Dan kun je beter niet al te hoog inzetten. Op die manier trek je ook handelaren aan. Heb je wat meer tijd? Dan kun je het beste even afwachten tot een particulier je auto wil kopen.

+ Hogere verkoopprijs (indien je aan een particulier kunt verkopen);

– Verkopen van je auto duurt meestal wat langer;

– Er zijn (meestal) kosten verbonden aan het plaatsen van een advertentie;

– Een bod is niet altijd gegarandeerd: je moet eerst nog afspreken en eventueel ter plekke nog onderhandelen over de prijs.

Auto inkoop sites

Steeds meer bedrijven bieden de mogelijkheid om je auto online te verkopen. Wil je auto aanbieden op een dergelijk platform? Lees dan de voorwaarden eerst goed door. Sommige bedrijven hanteren boeteclausules als je toch van een verkoop af ziet of eisen dat het voertuig door jou wordt bezorgd.

+ Gratis plaatsing;

+ Meestal snelle afhandeling;

– Lage verkoopprijs. De inkoper wil wat verdienen aan het doorverkopen van jouw auto;

– Ingewikkelde voorwaarden.

Autosloperijen

De autosloperij is meestal het eindpunt voor een afdankte auto. Heeft jouw auto veel schade of is deze zo oud dat waarschijnlijk niemand meer interesse heeft? Dan kun je uitwijken naar de autosloperij. Medewerkers van de autosloop demonteren voertuigen en halen de bruikbare onderdelen van jouw voertuig af. Het overige materiaal wordt zoveel mogelijk gerecycled.

+ Snelle afhandeling;

+ Veel autosloperijen kunnen je auto op locatie ophalen;

– Lagere verkoopprijs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.