Besparen op je energierekening doe je zo

Besparen op je energierekening doe je zo

Iedereen met een koop- of huurwoning heeft te maken met de maandelijkse energierekening. De maandelijkse energienota ligt bij een 1-persoonshuishouden in een flat op zo’n €125,00 per maand. Heb je een 2-onder-1 kap woning met 4 bewoners? Dan ben je al gauw €190 per maand kwijt aan kosten voor gas, stroom en water.

 

Al met al kunnen we wel stellen dat de energierekening een forse maandelijkse last is. Wanneer je hier een paar tientjes op kunt besparen dan is dat natuurlijk mooi meegenomen. In deze blog van energieaanbiedingvergelijken.nl bieden we 3 tips die je helpen bij het besparen op de maandelijkse energierekening.

 

Tip 1: Beperk het energieverbruik

Hoe minder je gebruikt, des te minder je ook betaalt aan energie. Bekijk dus eens kritisch wat jouw huidige energieverbruik is, en op welke zaken je mogelijk kunt besparen. Er zijn tal van kleine dingen die je eenvoudig kunt toepassen. Om maar wat te noemen: Stap over op led lampen, maak gebruik van de eco-stand op de wasmachine, laat je was aan een waslijn drogen i.p.v. de droger, vermijdt de standby stand van jouw TV en kies zoveel mogelijk voor apparatuur met een A of A+ label. Wil je meer tips? Zie ook de energiebespaartips van Milieucentraal.

 

Tip 2: Doe de gasgestookte CV-ketel de deur uit
De overheid wil dat Nederland langzaam maar zeker gasvrij wordt. Om dit te realiseren wordt het gas steeds duurder, terwijl stroom juist goedkoper wordt. Zoek een duurzaam alternatief voor jouw CV-ketel. Bijvoorbeeld een warmtepomp, pelletkachel of zonneboiler. Dankzij zonnepanelen op jouw dak kan je de benodigde stroom van bijvoorbeeld een warmtepomp gewoon zelf opwekken!

 

Tip 3: Gebruik een energievergelijker

De energiemarkt zit zo in elkaar dat het loont om ieder jaar opnieuw over te stappen. Dat heeft met name te maken met welkomstpremies. Veel energie aanbieders stunten met bonussen tot wel €200,00 voor nieuwe klanten. Door ieder jaar opnieuw over te stappen, pak je dus elk jaar opnieuw zo’n bonus. Onder aan de streep is dit de beste manier om te besparen op jouw energierekening.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.