Buurtpreventie en Whatsapp-groepen zorgen voor lagere verzekeringspremie

Buurtpreventie en Whatsapp-groepen zorgen voor lagere verzekeringspremie

Bij het bepalen van de maandelijkse verzekeringspremie voor een inboedelverzekering kijkt een verzekeringsmaatschappij naar de staat van uw woningbeveiliging, naar de buurt waarin u woont, eventuele beveiligingscomponenten die u geïnstalleerd heeft, enzovoorts. Des te beter de beveiliging in uw woning is, des te lager zal ook de premie voor uw verzekering zijn. De kans op een inbraak is in dit geval immers aanzienlijk kleiner, dan wanneer u achterhaalde of slechtonderhouden sloten op uw ramen en deuren zou hebben. Niet alleen is een goede beveiliging van uw woning essentieel, ook is het belangrijk dat uw wijk veilig is. Voor mensen in een wijk waar regelmatig inbraken plaatsvinden, zal de verzekeringspremie hoger liggen dan voor mensen in een veilige wijk.

 

Samen aan een veiligere wijk werken

Door de hoge werkdruk bij de Nationale Politie is het voor hen onmogelijk om iedere wijk goed te beveiligen met een surveillance. Om deze reden hebben steeds meer bewoners van onveilige wijken het heft in eigen hand genomen, door een burgersurveillance te gebruiken. Met zogenaamde buurtpreventie heeft iedere betrokken inwoner van een wijk eens in de zoveel dagen een dienst, waarbij hij of zij tot laat in de avond over straat loopt met andere buurtbewoners. Zo kunnen inbrekers of andere potentieel gevaarlijke situaties tijdig opgemerkt worden. De buurtpreventie grijpt nooit zelf in, maar schakelt bij een verdachte situatie de hulp van de politie in.

 

Lagere premie door buurtpreventie

Met de buurtpreventie profiteert u niet alleen van een veiligere buurt en een beter contact met buurtbewoners, maar gaat ook de premie van uw verzekering omlaag. Zo profiteert u indirect toch nog van een financieel voordeel met uw vrijwilligerswerk, de buurtpreventie. Voor een verzekeringsmaatschappij wordt het namelijk aantrekkelijker om u te verzekeren tegen een inbraak als de beveiliging in uw woning en wijk op orde is volgens een Amstelveense slotenmaker.