Comfort is de standaard, ook in jouw tuin!

Comfort is de standaard, ook in jouw tuin!

Dat mag ook wel voor de plek waar jij je nog het meeste thuis voelt zodra de zomer volledig gesetteld is. Hoe maak jij jouw groene optrekje helemaal perfect?

Tja, ga er maar aan staan. Er zijn zo veel facetten op te noemen die jouw tuin extra aantrekkelijk en zelfs functioneel kunnen maken. Maar wanneer we er even vanuit mogen gaan dat alles er netjes uitziet, gaan we vooral even kijken naar het niveau op het gebied van comfort.

Want waar het dat betreft mag je jezelf absoluut niet tekort doen. Zeker niet wanneer je ook nog eens gasten uitnodigt die in jouw tuin graag eveneens volop van de zon willen kunnen genieten. Plus van het adembenemende uitzicht op jouw fraaie erf, laten we dat niet vergeten. De zon is overal wel. Jouw tuin is uniek.

Wij hebben wel enkele ideetjes over hoe je jouw tuin nog mooier kunt maken. Lees ze hieronder!

Vlonder

Algen, onkruid, mieren… het is geen wonder dat een vlonder zo hoog bovenaan ons lijstje staat. Begrijp ons niet verkeerd, met de juiste aanpak kan een schitterende tegelvloer ook heel lang mooi blijven en aan al jouw wensen en eisen voldoen. Zeker wanneer je een aantrekkelijk mozaïek hebt gemaakt dat je nergens anders vindt. Hetzelfde geldt uiteraard voor je tuinpad dat op eenzelfde manier is opgebouwd.

Maar een vlonder maakt je leven zo gemakkelijk omdat je er een worteldoek en drainage onder legt. Die voorkomen respectievelijk het omhoog schieten van onkruid en het te drassig worden van de ondergrond. Dat laatste zou ervoor kunnen zorgen dat je constructie in de bodem wegzakt.

Oh, fijne bonus: zo’n houten aanbouw ziet er ook nog eens prachtig uit!

Overkapping

Buiten kunnen zitten wanneer jij daar maar zin in hebt is wel zo fijn. Dus waarom zou je je door regen laten verjagen wanneer je een overkapping van hout, kunststof, metaal en/of glas tegen je gevel aan hebt staan? Met een doorzichtige bovenkant of zelfs glazen wanden rondom bepaal jij zelf waar je gaat of staat. Maak een tuinkamer door bij mooi weer de voorste panelen te openen!

Meubels

Een tuintafel, bijpassende zetels, ligstoel(en), alles om het jezelf comfortabel te maken. Mocht je nou met een grote groep mensen willen gaan zitten, dan wil je daar uiteraard ook op berekend zijn. Bijvoorbeeld door een fraaie bank aan te schaffen die een behoorlijke capaciteit aankan! Daarmee bedoelen we dus het aantal mensen dat erop moet kunnen zitten. Hoeveel dat er zijn? Dat bepaal je zelf. Maak het extra gezellig door een fijne hoekbank uit te kiezen.

The Good Life

Heb jij een uitgebreid en tot in de puntjes verzorgd gazon van waaruit je maar wat graag flink wat zon opvangt? Dan kun je daar een mooi en zacht kleed op neerleggen. Maar, geef toe: een parasol of genoeg dekking biedende boom combineren met een hangmat met standaard is toch wel dé droom, of niet? Trek dan je stoute schoenen aan en maak die waar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.