CV-ketelcheck door loodgieter in de winter vele malen duurder

CV-ketelcheck door loodgieter in de winter vele malen duurder

U wilt de kans op een cv-ketelstoring in huis zo klein mogelijk maken. Het is echter niet altijd even gemakkelijk om cv-ketelstoringen te voorkomen! Heeft u de cv-ketel laten onderhouden? Heeft u de leidingen rond uw radiatoren gecontroleerd op lekkages? Enzovoorts. Een loodgieter kan u helpen bij het onderhouden van uw cv-ketel en daarmee het voorkomen van een nare storing in uw cv-ketel. Uit onderzoek van een loodgietersbedrijf uit Zoetermeer blijkt dat u loodgieters het beste in de zomermaanden in kunt schakelen voor het uitvoeren van onderhoud aan uw cv-ketel. Gedurende de wintermaanden is het inschakelen van een loodgieter voor het onderhouden van cv-ketel namelijk aanzienlijk duurder dan tijdens de zomerperiode.

Verklaring voor het prijsverschil bij cv-onderhoud

Het feit dat het inschakelen van een loodgieter voor het onderhouden van de cv-ketel in de winter duurder is dan in de zomer, is niet heel lastig te verklaren. De loodgieter heeft het in de zomermaanden vaak wat rustiger, waardoor de loodgieter in deze periode meer klussen aan kan nemen. Daarbij geldt vaak dat u voor het verhelpen van een cv-ketelstoring niet zonder de hulp van een loodgieter kunt. Een loodgieter kan zodoende een hogere prijs rekenen in de winter, dan in de zomermaanden. In de zomer heeft u immers de tijd om de goedkoopste oplossing te vinden, aangezien u de cv-ketel minder of helemaal niet gebruikt in deze periode.

Tip: schakel liever een reguliere loodgieter in dan een spoedloodgieter! Een spoedloodgieter brengt vaak hogere kosten in rekening.

Voorkom hoge kosten bij cv-ketelonderhoud

Om hoge kosten voor het onderhouden van de cv-ketel binnen uw woning tegen te gaan is het raadzaam om het cv-onderhoud in de zomer uit te laten voeren. De loodgieter loopt bij het uitvoeren van cv-onderhoud alle onderdelen na op een beginnende slijtage. Waar nodig zullen de onderdelen door de loodgieter vervangen worden.