De aansprakelijkheidsverzekering

De aansprakelijkheidsverzekering

De aansprakelijkheidsverzekering wordt afgesloten om jezelf te dekken tegen schades waarvoor je wettelijk aansprakelijk bent. In het geval van wettelijke aansprakelijkheid is vrijspraak lastig te realiseren. De aansprakelijkheidsverzekering dekt alle schades die door jezelf worden toegebracht aan personen of spullen van anderen. Het afsluiten van de verzekering is in Nederland niet verplicht. Toch wordt de verzekering erg vaak afgesloten omdat de kosten in het geval van schade erg hoog kunnen oplopen. Bij het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering is het van belang naar de volgende punten te kijken.

Dekking
Wanneer u niet in aanmerking komt voor vrijspraak van aangerichte schade is het belangrijk op een goede dekking te kunnen rekenen. Waarvoor je uiteindelijk gedekt bent na het afsluiten van de verzekering is afhankelijk van zowel de verzekeraar als het gekozen pakket. Het is belangrijk om een goed beeld te vormen van de schades die op uw verzekering kunnen worden verhaald.

Premie
De maandelijkse premie van uw verzekering zal afhankelijk zijn van een aantal factoren. De hoogte van het eigen risico heeft de grootste invloed op uw uiteindelijke premie. Veelal wordt geadviseerd een eigen risico van €0 aan te houden. Toch is de beste keuze vaak afhankelijk van uw eigen portemonnee. Het maximaal verzekerde bedrag is ook van grote invloed op de te betalen premie. De meeste aansprakelijkheidsverzekeringen bieden een dekking tot wel €1,25 miljoen! Omdat u deze dekking veelal helemaal niet nodig heeft kan het verstandig zijn te kijken naar de mogelijkheden.

Verzekerden
De aansprakelijkheidsverzekering dekt niet enkel de schade die u zelf heeft aangericht. Veelal zijn ook uw kinderen, logés en huisdieren meeverzekerd. Dit verschilt echter per verzekeraar. Kijk altijd goed naar wat er wel en niet wordt meeverzekerd om verrassingen te voorkomen!