De beste bootverzekering afsluiten voor jouw boot

De beste bootverzekering afsluiten voor jouw boot

Op het moment dat je een boot aankoopt spreekt het voor zich dat je daar behoorlijk voor moet investeren. In het bijzonder wanneer je hebt gekozen voor het kopen van een nieuwe boot zal je kunnen vaststellen dat de aankoopsom doorgaans vrij behoorlijk is. Op zich hoeft dat natuurlijk geen probleem te zijn wanneer je over de vereiste financiële middelen beschikt, maar het spreekt voor zich dat je jouw investering dan wel op een zo optimaal mogelijke manier zal willen beschermen. Het afsluiten van een bootverzekering is dan uiteraard een zeer interessante keuze. Echter, hoe kan je nu precies het best jouw boot verzekeren? Dat laten we je hier op deze pagina zeer graag ontdekken.

Waar dien je allemaal rekening mee te houden? 

Ga je een bootverzekering afsluiten? Dan zijn er best een aantal verschillende zaken waar je rekening mee dient te houden. Allereerst is er uiteraard de waarde waar de boot over beschikt. Het kan namelijk in de praktijk nogal een verschil betekenen wanneer je hebt gekozen voor de aankoop van een tweedehands of voor een nieuw exemplaar. Dat is echter niet alles. Ook het aantal vaaruren die je op de teller zal zetten op jaarbasis speelt bijvoorbeeld een niet onbelangrijke rol. In ieder geval is het van belang om te weten dat er verschillende soorten bootverzekeringen bestaan, namelijk:

  1. De WA-verzekering;
  2. De WA+ Casco verzekering;
  3. De WA+ Casco Plus verzekering;

Voor welke van deze opties jij uiteindelijk gaat kiezen is uiteraard geheel aan jou. Let wel, tussen de WA-verzekering en de WA+ Casco Plus verzekering is er sprake van een best significant prijsverschil. Het spreekt voor zich dat je daar wel rekening mee zal willen houden.

Is een bootverzekering afsluiten eigenlijk verplicht? 

Een zeer belangrijke vraag die vaak wordt gesteld heeft te maken met het feit of een bootverzekering afsluiten al dan niet verplicht is. Veel mensen gaan ervan uit dat dit het geval is omdat ze bijvoorbeeld ook verplicht hun auto moeten laten verzekeren wanneer deze in het verkeer wordt gebracht. Dat is inderdaad correct, maar het spreekt voor zich dat een boot niet in het verkeer wordt gebracht. Dit uiteraard ondanks het feit dat de wateren steeds drukker worden bevaren. In ieder geval, er bestaat op moment van schrijven geen verplichting voor het verzekeren van een boot. Het wordt weliswaar sterk aangeraden, maar je bent in de praktijk helemaal niet verplicht. 

Kies voor zekerheid en verzeker je boot!

Wanneer je gaat varen met een boot die over de hele lijn niet is verzekerd loop je eigenlijk meerdere risico’s. In eerste instantie loop je het risico om geconfronteerd te worden met een stevige schadeclaim wanneer er sprake is van een aanvaring met een derde partij. Dat is echter niet alles. Daarnaast zal je er namelijk ook rekening mee willen houden dat ook jouw eigen boot uiteraard de nodige schade kan oplopen. Wanneer dat het geval is zal ook die schade moeten worden hersteld. In al deze verschillende gevallen dien je er rekening mee te houden dat er mogelijks behoorlijke kosten betaald zullen moeten worden. Wil je niet volledig zelf voor deze kosten moeten opdraaien? Dan spreekt het voor zich dat je boot laten verzekeren altijd meer dan de moeite waard kan zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.