De eigenschappen van een Sim Only abonnement

De eigenschappen van een Sim Only abonnement

Bij het afsluiten van een mobiel abonnement wordt veelal getwijfeld tussen de verschillende abonnementsvormen. Op dit moment maken de meeste mensen gebruik van een Sim Only abonnement. De populariteit van deze abonnementsvorm wordt veroorzaakt door een aantal eigenschappen. Deze eigenschappen zullen we in dit artikel verder uitlichten.

Aanpasbaar
Bij de meeste providers is het formaat van de bundel gratis te verhogen en verlagen. Zodoende kan men maandelijks profiteren van een bundel op maat en worden er nooit teveel kosten gemaakt. Bij een abonnement met telefoon is dit niet mogelijk omdat de maandelijkse kosten vooraf worden vastgelegd. Na verloop van tijd kan je verbruik toenemen waardoor je aan een bundel vast zit die niet meer bij je wensen past. De aanpassingen kunnen veelal eens per maand worden aangepast.

Opzegbaar
Veel Sim Only abonnementen zijn maandelijks opzegbaar. Aan een standaard bundel zit men vaak twee jaar vast doordat met de bundel ook het toestel wordt afbetaald. De mogelijkheid tot maandelijkse opzegging bied veel vrijheid in onder andere abonnement en toestelkeuze.

Vergelijkbaar
In tegenstelling tot de vele abonnementen met toestel kunnen Sim Only abonnementen eenvoudig vergeleken worden. Doordat de kosten van de telefoon wegvallen kunnen de MB’s en belminuten worden vergeleken. Het vergelijken van Sim Only abonnementen is erg eenvoudig geworden door de komst van verschillende websites. Deze websites bieden een eenvoudig overzicht tussen de kosten en voorwaarden van verschillende providers.

Herbruikbaar
Het Sim Only abonnement is enkel gekoppeld aan je simkaart. Met deze simkaart kan zonder bijkomende kosten worden gewisseld van toestel. Het is zodoende ook mogelijk je oude toestel te blijven gebruiken. De nieuwste toestellen blijven vaak goed werken voor langer dan twee jaar. Waarom zou je betalen voor een nieuw toestel wanneer je deze eigenlijk niet nodig hebt?