De gevaren van stress

De gevaren van stress

Ruim de helft van de Nederlanders ervaart regelmatig stress. Dit heeft negatieve consequenties op de algehele gezondheid. Zowel mentaal als lichamelijk lijd je onder stress. Het is daarom belangrijk dat je goed zorgt voor ontspanning. We leggen je in dit artikel uit wat de consequenties zijn van stress en hoe jij kan zorgen voor ontspanning.

De gevolgen van stress

Het regelmatig ervaren van stress heeft negatieve gevolgen voor jouw lichaam en mentaliteit. Zo kun jij te maken krijgen met een verhoogde hartslag, versnelde ademhaling, meer zweetproductie en vertraging van de spijsvertering. Stress kan leiden tot de volgende klachten: onrust, depressiviteit, vermoeidheid, prikkelbaarheid, rug, nek en schouderklachten, hoofdpijn, sneller ziek, maag- en spijsverteringsproblemen en andere sluimerende klachten. Het deel van het zenuwstelsel dat voor herstel zorgt, krijgt niet de kans om zijn werk te doen. Hierdoor wordt zowel fysiek als psychisch herstel uitgesteld. Op langere termijn veroorzaakt dit vele klachten.

Kom tot rust

Zorg goed voor jezelf en gun jezelf wat rust. Bij het wellnessresort Thermen Soesterberg snappen ze als geen ander hoe stress reageert op het lichaam en hoe je daar vanaf komt! Kom tot rust met een dagarrangement of kies voor volledige ontspanning en overnacht in het hotel. Voor iedereen is de juiste ontspanning te vinden. Kies uit verschillende sauna’s, massages, baden en beauty arrangementen.

Laat je verwennen en reduceer de stress met een ontspanningsmassage! Met de speciaal ontwikkelde ontspanningsmassage, wordt jouw lichaam zachtjes gemasseerd met natuurlijke oliën en je spieren en het onderhuids bindweefsel worden losser. En dat voel je. Door de zachte wrijving met de olie wordt jouw huid aangenaam warm. De bloedcirculatie activeert en je spier- en weefselherstel verbetert. 

Geef je huid de aandacht die het nodig heeft met lichaamspakkingen. Lichaamspakkingen zijn een ware traktatie. Niet alleen voor je huid, maar voor je hele lichaam. Elke pakking bevat actieve, werkzame ingrediënten die allemaal een specifiek effect hebben. De mineralen en vitaminen in de pakking dringen diep in het weefsel door. De stofwisseling wordt geactiveerd, afvalstoffen worden afgevoerd en de vochthuishouding in je lichaam wordt gereguleerd.

Nu ben je op de hoogte van de gevolgen van stress en hoe simpel de oplossing is. Zorg goed voor jezelf. Gun jezelf die rust en aandacht. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.