De goedkoopste autoverzekering

De goedkoopste autoverzekering

Wie gaat er niet naar op zoek: de goedkoopste autoverzekering. Met de komst van steeds meer vergelijkingswebsites voor autoverzekeringen, wordt het vergelijken van verzekeringen steeds makkelijker. Het invullen van enkele gegevens als kenteken, leeftijd en aantal schadevrije jaren is genoeg om op basis van de persoonlijke situatie een complete vergelijking te maken van tarieven die door de verschillende verzekeraars worden gehanteerd.

Vergelijking op maat

De vergelijking op maat is een begrip dat de laatste jaren sterk in opkomst is. Waar een vergelijking vroeger statisch was (lees: alleen algemene tarieven werden getoond), zijn veruit de meeste vergelijkers nu dynamisch. Dat houdt in dat deze vergelijkers tarieven kunnen tonen die gerekend worden in bepaalde omstandigheden, voor een bepaalde auto, bij een bepaald persoon en door een bepaalde verzekeraar. Hiermee ziet u dus direct welke tarieven worden gehanteerd door de verschillende verzekeraars in uw situatie. Dat scheelt uiteraard een hoop zoekwerk. Daarnaast hebben deze vergelijkers ook nog eens gunstige deals gesloten met de verzekeraars, waardoor de tarieven veelal lager uitvallen dan bij de verzekeraar zelf.

Steeds meer vergelijkers

Jammer genoeg zijn er op het moment meer vergelijkingswebsites voor de autoverzekering, dan daadwerkelijk verzekeraars. Daardoor is het alsnog erg tijdrovend de verschillende autoverzekeringen te vergelijken, er zijn immers heel wat websites te controleren. Het zal wel gaan opvallen dat de prijzen tussen de verschillende vergelijkers bijna allemaal hetzelfde zijn. Dat komt doordat de meeste vergelijkingswebsites gebruik maken van dezelfde deals die door anderen zijn afgesloten. Het grote verschil zit vooral in het aanbod. Waar de ene vergelijker gewoon alle verzekeraars meeneemt in de vergelijking, neemt de ander alleen de resultaten van betalende verzekeraars mee.

De beste- of de goedkoopste?

Het is verder ook belangrijk een afweging te maken tussen de beste- en de goedkoopste. Uiteraard is het aantrekkelijk gewoon voor de goedkoopste te gaan, maar de goedkoopste autoverzekering is zeker niet altijd de beste. Indien u bijvoorbeeld geen zin hebt om alles online te doen (schade afhandelen, vragen stellen e.d.), dan is een online verzekeraar niets voor u. Let er dus op dat de gekozen verzekeraar ook aan uw eisen voldoet.

De juiste dekking kiezen

Bij het maken van een persoonlijke vergelijking wordt in veruit de meeste gevallen de mogelijkheid geboden om tarieven te vergelijken op basis van een bepaalde dekking. De dekkingen die worden aangeboden zijn de WA dekking (minimale dekking), de WA Casco Beperkt dekking en de WA Casco Volledig dekking (allrisk). Maak tussen deze dekkingen een goede keuze om onder- of oververzekering te voorkomen.