De goedkoopste energieleverancier vinden

De goedkoopste energieleverancier vinden

Als consument heb je op de Nederlandse energiemarkt een enorme keuze uit energieleveranciers. Ook al wil je uitsluitend de laagste prijs, de groenste stroom, of gewoon een uitstekende klantenservice: de keuze is ook dan nog steeds reuze!

Het nut van vergelijken

Mede door het enorme aanbod van energie hebben vergelijkingswebsites hun nut al meer dan bewezen. Deze websites stellen je in staat om op eenvoudige wijze een helder overzicht te krijgen van de aanbieders die – afhankelijk van jouw voorkeuren – het meest geschikt zijn. Hiermee wordt slim ingespeeld op de paradox van de keuze: mensen willen wat te kiezen hebben, maar niet teveel.

Veel overstappers

Ook al bieden veel aanbieders van energie steeds scherpere tarieven, steeds meer energieconsumenten stappen over naar een andere leverancier. Zij realiseren zich steeds vaker dat  er veel geld te besparen valt door het aanbod van energie te vergelijken. Daarnaast kun je bewuster kiezen voor groene energie en/of andere voorkeuren dan prijs je keuze laten leiden.

Prijs verschillend per huishouden

Door energie te vergelijken wordt het onoverzichtelijke geheel van verschillende energieleveranciers ineens heel overzichtelijk. Na het invullen van een aantal basisgegevens, wordt al snel een top 10 gegeven van de meest geschikte aanbieders. Geef je aan dat je de prijs erg belangrijk vindt? Dan is de goedkoopste energieleverancier dus eenvoudig te vinden! Het is een waardevol instrument, ook omdat de meest geschikte aanbieder per huishouden verschilt. Het is dan ook vaak ondoenlijk om handmatig de goedkoopste leverancier te vinden, juist omdat het niet mogelijk is bij voorbaat al te zeggen welke aanbieder het goedkoopst zal zijn.

Energie vergelijken concurrentie bevorderend

Door over te stappen dwing je als consument de energiebedrijven tot lage prijzen en meer innovatie. In het verleden waren er veel ‘slapers’: consumenten die al jarenlang bij dezelfde energieleverancier zitten. Het destijds afgesloten contract met voordelig tarief is in de loop der tijd een relatief dure geworden. Tegenwoordig komen de leveranciers er – mede dankzij de vergelijkingswebsites – steeds minder mee weg om te profiteren van slapers. De vergelijkingswebsites werken concurrentie bevorderend en daar profiteert de consument van!