De juiste verzekeringen       

De juiste verzekeringen       

We kennen in Nederland genoeg verzekeringen. Gelukkig zijn deze niet allemaal verplicht. Zo heb je verzekeringen  waar aan gedacht moet worden en verzekeringen die van past kunnen komen.

 

Aan welke verzekering moet je denken?

Opstalverzekering

Een opstalverzekering moet je van je hypotheekverstrekker meestal verplicht afsluiten. Met een opstalverzekering verzeker je namelijk de schade aan je woning. Daarom wordt het ook wel een woonhuisverzekering genoemd. Met een opstalverzekering verzeker je het bedrag dat nodig is om jouw huis opnieuw te bouwen op dezelfde plek in dezelfde staat.

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering dekt schade aan de spullen in je huis. Deze verzekering hoef je niet af te sluiten wel is dit zo verstandig.

Overlijdensrisicoverzekering

Koop je samen met je partner een huis en/of heb je kinderen? Dan is het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering iets waar je aan moet denken. Een overlijdensrisicoverzekering zorgt ervoor dat je partner en/of de kinderen niet in financiële problemen komen als je komt te overlijden. Met de uitkering van de overlijdensrisicoverzekering kunnen zij bijvoorbeeld de hypotheek blijven betalen.

 

Welke verzekeringen zijn handig ?

Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die jij per ongeluk hebt veroorzaakt aan de spullen van een ander. Ook ben je verzekerd voor de schade die ontstaat doordat iemand door jou gewond is geraakt. Schade die door jouw bezittingen zijn veroorzaakt, vallen er ook onder. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een dakpan die van je dak afwaait, waardoor een voorbijgaande fietser wordt geraakt. Een aansprakelijkheidsverzekering is dus zeker aan te raden.

Brandverzekering

Helaas kunnen we ongelukken niet altijd voorkomen. Het hebben van een brandverzekering bied dan ook zekerheid. Of de brand nou door jouw als bewoners is ontstaan of door andere uw woning en inboedel zal met een verzekering als deze gemakkelijk  gerepareerd en/of vervangen worden.

Rechtsbijstandverzekering

Met een rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd voor juridische hulp bij een conflict. Als huiseigenaar kun je een meningsverschil krijgen met bijvoorbeeld een aannemer. Of een burenruzie kan uit de hand lopen. Dan is het fijn als je recht hebt op juridische hulp.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.