De keuze voor een eiwitshake

De keuze voor een eiwitshake

Tegenwoordig is het mateloos populair om gebruikt te maken van voedings- en sportsupplementen tijdens het trainen. Dit wordt vooral gedaan door intensieve sporters, want zij zijn nog meer bezig met het behalen van resultaten en dit op een zo efficiënt mogelijke manier. De keuze voor een goede eiwitshake is echter nog niet zo gemakkelijk, want er worden er tegenwoordig veel aangeboden. Wij hopen u voldoende te informeren over eiwitshakes en verschillende mogelijkheden, zodat u de verschillen kunt vergelijken en er een keuze gemaakt kan worden

Moet aantoonbare voordelen bieden

Het gebruik van proteïne- of eiwitshakes is natuurlijk leuk, maar het moet op termijn wel resultaten gaan laten zien. De kosten voor deze shakes liggen niet bepaald laag en daarom is het verstandig om eens in de zoveel tijd te evalueren wat de geboekte resultaten zijn van het gebruik van de shake.

Op de lange termijn worden er natuurlijk resultaten geboekt, maar ook op korte termijn moeten er resultaat voelbaar zijn. Eiwitshakes zijn er namelijk om de getrainde spieren sneller te laten herstellen en beter te laten groeien. Spierpijn wordt dus verleden tijd en het is mogelijk om bijvoorbeeld twee dagen achter elkaar aan de slag te gaan in de sportschool.

Persoonlijke ervaringen bepalen

We kunnen natuurlijk een aantal shakes op een rijtje zetten en hiervan de voor- en nadelen benoemen, maar wij vinden het verstandiger dat u dit zelf te laten doen. Ieder persoon reageert anders op bepaalde shakes en heeft bijvoorbeeld weer behoefte aan een shake met toegevoegde creatine. Hopelijk kunt u een geschikte shake vinden en helpt deze bij het realiseren van de door u gestelde doelen.

Natuurlijke shakes bestaan!

Het was een lange tijd lastig om te krijgen, maar tegenwoordig zijn er eiwitshakes te krijgen waarbij enkel natuurlijke ingrediënten toegevoegd zijn. Zoals eiwitshakes van Muscle Concepts. Deze bevatten spirulina om de shake een goede smaak te geven, maar dit is op natuurlijke basis.