De keuze voor een nieuw kantoorpand

De keuze voor een nieuw kantoorpand

Als ondernemer is het natuurlijk zaak om ervoor te zorgen dat je dat werkzaamheden op een zo efficiënt mogelijke manier kunnen invullen. Hiervoor heb je een kantoorruimte nodig waarbij het dan ook nog eens de bedoeling is dat je jezelf op je gemak voelt. Maar hoe vind je een nieuw kantoorpand?

 

Regio gebonden?

Voordat je verschillende panden, kantoren en aanbieders kunt vergelijken is het zaak om de regio te kiezen. Heb je een onderneming die voornamelijk op lokale ondernemers of consumenten is gericht? Dan doe je er goed om ook kantoorpanden in deze regio te bekijken aangezien hierbij de goede ligging een vereiste is. Wanneer je een internetondernemer bent of veel moet reizen voor het werk maakt de ligging niet uit en kan je vanuit elke plaats werken.

 

Vergelijk het aanbod

Wanneer er een regio is gekozen is het nu zaak om het aanbod te vergelijken. Dit doe je natuurlijk aan de hand van prijzen, maar ook aan de hand van de groeimogelijkheden die in je onderneming zitten. Ben je van plan om binnen nu en 5 jaar een grote pand te betrekken? Houd dit dan in je achterhoofd en neem het mee om interessante panden te overwegen.

 

Daarnaast is het goed om wensen op papier te zetten. Moet er een kantine aanwezig zijn? Moet het een eigen pand zijn of mogen er ook andere ondernemingen in het gebouw aanwezig zijn? Dit zijn afwegingen die gemaakt moeten worden.

 

Geen vaste plaats

Als ZZP’er of kleine onderneming zou je er ook voor kunnen kiezen om flexplekken te betreden. Zo kan je wat vaker afwisselen van kantoorruimte en ben je erg flexibel. Heb je ’s middags een afspraak in Tilburg of heb je een vergaderruimte in Amsterdam gehuurd? Dan zou je een flexplek in de buurt kunnen huren. Naast flexwerkplekken kan je namelijk ook eenvoudig een vergaderruimte of een wat grotere kantoorruimte huren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.