De kosten en vergoedingen van een kunstgebit

De kosten en vergoedingen van een kunstgebit

Een kunstgebit wordt ook wel een volledige prothese genoemd. Het is een uitneembare oplossing voor als u al uw tanden en kiezen mist. Een volledige prothese bestaat uit verschillende onderdelen: een kunsthars boog met tanden en kiezen die over het tandvlees wordt geplaatst. Voor boven en onder hebben de protheses een verschillende vorm. Voor in de bovenkaak met een gehemelteplaat. En voor in de onderkaak zonder, dit gebit heeft de vorm van een hoefijzer.

De keuze voor een kunstgebit

Een kunstgebit voelt in het begin vaak onwennig aan. Je kaak, tong en wangspieren hebben tijd nodig om te wennen aan het nieuwe gebit. Het is mogelijk dat je tijdelijk last krijgt van drukpijn. Maar het is belangrijk het gebit zo veel als mogelijk te dragen en er mee te eten en praten. Indien de pijn wel blijft, kun je natuurlijk altijd bij jouw tandprotheticus langskomen. Over het algemeen zal een kunstgebit je alleen maar plezier en voordelen opleveren. Je hebt de keuze uit een traditioneel kunstgebit of een zogenaamd klikgebit. De kosten hiervoor variëren ook. Hoe zit het met de kosten en vergoedingen van een kunstgebit?

 

De kosten
De kosten van een kunstgebit of klikgebit variëren sterk. Het prijskaartje is afhankelijk van de soort prothese die je kiest, een volledig of gedeeltelijk gebit én de behandelingen die voorafgaand en tijdens de plaatsing nodig zijn.

 

Vergoedingen
In de meeste gevallen wordt een kunstgebit grotendeels vergoed door je zorgverzekeraar. Wel geldt hiervoor natuurlijk een eigen bijdrage. Voor dit jaar is de hoogte van je eigen bijdrage 25%. Wanneer je aanvullend verzekerd bent, kunnen deze verdelingen anders zijn. Voor de exacte kosten moet je bij jouw tandprothetische praktijk zijn. Zij kennen jou gebit, behandeling en andere toepassingen. Wil je meer informatie over de vergoedingen? Neem dan contact op met je zorgverzekeraar of vergelijk hier zorgverzekeringen.
Het maken van een gebit
Het maken van een kunstgebit is maatwerk. De tandtechnieker zorgt er in samenwerking met de tandarts voor dat het gebit perfect past en problemen aan het kunstgebit snel opgelost worden.

Na een intakegesprek worden de verschillende mogelijkheden met je besproken. Vervolgens kom je aan aantal keren langs op de praktijk voor het aanmeten en plaatsen van het kunstgebit. Meer informatie of advies over een kunstgebit? Tandprothetische praktijk Volgers staat te popelen om je met al hun ervaring en passie van dienst te kunnen zijn. Iedere situatie is anders en zo is ieder gebit. Je vindt hier alles onder één dak! Samen wordt er gekeken naar de mogelijkheden die passen bij jouw wensen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.