De opkomst van kinderauto’s
De laatste jaren zie je ze steeds vaker op straat, kleine autootjes waarin kinderen op straat of in de tuin kunnen rijden. Je kunt ze vinden in alle soorten en maten. Als vervanging voor peuter speelgoed zijn er zelfs voor de allerkleinsten dit soort autootjes op de markt gebracht waarbij de ouders vaak de mogelijkheid tot besturing hebben. Hoe is deze trend op gang gekomen en welke ontwikkelingen worden hier in de toekomst nog verwacht? Je leest het in deze blog.
Loopauto
We zien al langere tijd een ontwikkeling in loopauto’s. Deze zijn geschikt voor de allerkleinsten. Zowel baby’s als peuters kunnen zich op een klein voertuigje vooruit duwen zonder dat er gebruik wordt gemaakt van een automatische besturing. Voornamelijk peuters hebben de neiging om gedrag van ouders te spiegelen. Dit zien we terug in de kinderkeukens en het naspelen van situaties met poppen. Maar met een loopauto kan je peuter zich als een bestuurder van een eigen voertuig wanen. Je hebt tevens varianten met een duwstang zodat je als ouder zelf kunt bepalen hoe hard je kind gaat. De ervaring leert namelijk dat sommige kleintjes wel erg hard gaan op deze loopauto’s!
Elektrische auto voor kinderen
Wanneer kinderen de peuterleeftijd hebben gepasseerd kan je kijken of een elektrische kinderauto leuk is voor je kind. In deze voertuigen kunnen ze doormiddel van een accu zich voortbewegen. Verstandig is om hierbij een afstandsbediening aan te schaffen zodat je zelf ook nog controle hebt op de voortbewegingen van je kind. Er is tevens een ruim aanbod, van simpele modellen tot grote trucks en scootertjes die door kinderen bestuurd kunnen worden.
Veiligheid
Net als bij elk ander kinderspeelgoed speelt ook bij dit soort dergelijke kinderauto’s de veiligheid een belangrijke rol. Door op verharde wegen te rijden en constant toezicht te houden kan je de veiligheid van je kind waarborgen. Daarnaast kun je een dergelijke elektrische auto het beste aanschaffen bij een erkende verkopende partij. Zo voorkom je dat je een autootje koopt dat snel stuk is of veiligheidsrisico’s met zich meebrengt. Tot slot dien je natuurlijk vooraf goed de gebruiksvoorschriften door te lezen alvorens je je kind in een autootje laat rijden.