De voordelen van flexibele werkplekken

De voordelen van flexibele werkplekken

Flexibel ondernemen is tegenwoordig helemaal hip. Wat de meeste ondernemers doen is digitaal werken. Iedereen kent wel het beeld van de jonge hipsters in koffietentjes en café’s. De laatste tijd zijn er steeds meer flexkantoren die opduiken. Ook bestaande ondernemers lijken hun kantoren te veranderen in flexkantoren. Wat zijn eigenlijk de voordelen van deze flexplekken?

 

Als ondernemer: je bespaart ruimte

 

Ruimtebesparing is een sleutelwoord bij het flexwerken, dat is dan ook waarom het vooral in de randstad erg populair is. Als jij op jouw kantoor dertig mensen in deeltijd hebt werken, dan kan het lonen om jouw kantoor te bezetten met flexibele werkplekken waardoor je dus minder ruimte nodig hebt. Het gehele personeel is toch niet iedere dag aanwezig.

Daarnaast kan jij ook jouw personeel overal laten werken. Als je gebruikt maakt van een flexwerkkantoor heb je één software op al het apparatuur waardoor een werknemer overal in kan loggen. Dit zorgt ervoor dat zij veel vrijer kunnen werken.

 

Als ZZP’er: rust en regelmaat

 

Zoals in de inleiding al genoemd zijn er ook steeds meer startende ondernemers die bijvoorbeeld gaan werken in een speciaal flexwerkkantoor. Deze zijn vooral te vinden in Amsterdam. Deze starters zijn vaak bloggers of zij bouwen websites. Veel van hen geven aan dat het erg fijn is om een rustige plek te hebben om te kunnen werken. Ook is het gehele ‘kantoorritme’ voor hen erg fijn. Je zit ook met andere flexwerkers, dus de neiging om even op je telefoon te kijken of iets anders te gaan doen is erg klein op een flexwerkkantoor.

Er zijn verschillende soorten flexwerkkantoren, er is voor ieder wat wils. Veel kantoren hebben abonnementen waarmee je een bepaald aantal dagen per week of maand naar het kantoor kunt. Ook zit er vaak verscheidenheid in werkplekken met een computer en werkplekken zonder een computer.

 

Flexibel ondernemen zal in de toekomst dus steeds gemakkelijker worden met behulp van dit soort werkplekken. Ondernemers die digitaal werken nemen de markt over. Wellicht zijn er in de toekomst alleen maar flexibele werkplekken?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.