Denk goed na over het eigen risico van jou verzekering

Denk goed na over het eigen risico van jou verzekering

Op het ogenblik dat je er voor kiest om een verzekering af te sluiten zal je altijd geconfronteerd worden met een bepaald eigen risico. Voor elke verzekering geldt dat er een verplicht eigen risico dient te worden betaald, maar dat betekent niet dat ze ook is vastgesteld. Neem nu bijvoorbeeld de zorgverzekering. Het betreft hier een verplichte en bovendien ook vrij dure verzekering die door elke inwoner evenals door iedere persoon die in Nederland werkzaam is dient te worden afgesloten. Het eigen risico op deze verzekering is naar eigen wens te verhogen indien de verzekeringnemer dat wenst. Dit betekent dat je per ‘schadegeval’ eerst een bepaalde kostprijs zelf dient te betalen vooraleer je kan rekenen op tussenkomst van de zorgverzekeraar. Waarom zou je dat doen? Omdat dit je verzekeringspremie op aanzienlijke wijze naar omlaag kan halen!

Veel mensen weten het niet en nemen zomaar genoegen met het standaard eigen risico welke wordt gehanteerd voor de zorgverzekering. Dat is uiteraard een optie, maar voor jonge, gezonde mensen is het vaak de moeite waard om te kiezen voor een hoger eigen risico. Op deze manier kunnen ze alsnog rekenen op een indekking van echt hoge medische kosten, maar wordt de periodieke verzekeringspremie aanzienlijk verlaagd. Door te kiezen voor een optimaal eigen risico zal je kunnen vaststellen dat je altijd kan rekenen op de meest interessante voorwaarden voor wat het afsluiten van jouw nieuwe verzekering(en) betreft!

 

Bekijk de mogelijkheden voor een collectieve verzekering

Een laatste mogelijkheid om te besparen op jouw verzekering(en) is door na te gaan of je ze eventueel in collectief verband kan afsluiten. Er zijn verschillende organisaties die zich bezighouden met het zoeken naar verzekeringen die op collectief vlak kunnen worden afgesloten. Dit betekent dat je niet individueel, maar wel samen met een grote groep andere mensen een bepaalde polis gaat afsluiten. Dit zorgt er in de praktijk niet alleen vaak voor dat je kan rekenen op de meest aantrekkelijke voorwaarden, daarnaast drukt dit het verschuldigde kostenplaatje veelal ook aanzienlijk. Indien je er absoluut zeker van wenst te zijn dat je kiest voor de voordeligste verzekering kan het altijd de moeite waard zijn om de mogelijkheden op vlak van een collectieve verzekering te onderzoeken. Het brengt voor jou geen enkel nadeel met zich mee en het kan de verzekering die je wil afsluiten heel wat voordeliger maken.