Dierenverzekeringen vergelijken doe je zo

Dierenverzekeringen vergelijken doe je zo

Een ziektekostenverzekering voor je huisdier afsluiten, is dat nodig? Wij kunnen niet in de portemonnee van een ander kijken, maar dierenartskosten kunnen behoorlijk oplopen. Als jouw hond of kat nooit ziek is en alleen de jaarlijkse controle bij de dierenarts nodig heeft, dan zijn de kosten overzichtelijk. Maar als jouw huisdier medische behandeling nodig heeft door bijvoorbeeld ziekte, dan stapelen de rekeningen zich op. Het is dan fijn als je een dierenverzekering hebt afgesloten waardoor jouw lieve viervoeter verzekerd is van de beste medische zorg. Voor slechts een paar euro per maand heb je al een basisverzekering afgesloten. De maandelijkse premie van de basisverzekering is afhankelijk van het soort dier, ras, gewicht en leeftijd. Dit geldt bij zowel de hondenverzekering als bij de kattenverzekering. Verder kan je aanvullende verzekeringen afsluiten voor medische kosten in het buitenland of crematie.

Vergelijken van een dierenverzekering

Er zijn meerdere verzekeraars die een dierenverzekering aanbieden. Wanneer je een dierenverzekering vergelijkt, houd dan rekening met de volgende punten:

  • Wat wordt door de (basis)verzekering vergoed?
  • Wat is het maximaal te vergoeden bedrag?
  • Hoe hoog is het eigen risico?
  • Wat zijn de kosten voor de maandelijkse premie?

Bedenk van tevoren wat jijzelf het belangrijkste vindt in een verzekering. Is dat de goedkoopste verzekering? Houd er dan rekening mee dat niet alle kosten worden vergoed. Wil je alle aanvullende verzekeringen erbij hebben? Let dan op de maximaal te vergoeden bedragen. Klik hier om dieren verzekeringen te vergelijken en de beste verzekering voor jouw huisdier af te sluiten!

Wachttijd dierenverzekering

Op het moment dat je besloten hebt een dierenverzekering af te sluiten, krijg je te maken met een wachttijd van 30 dagen. Deze wachttijd is door de verzekeraar ingesteld om te voorkomen dat er misbruik wordt gemaakt van de verzekering. En dat een ziek dier niet last minute wordt aangemeld. Houd dus rekening met deze 30 dagen wachttijd wanneer je een dierenverzekering gaat afsluiten.

Naast het verzekeren van je geliefde huisdier, zijn jouw eigen verzekeringen ook belangrijk. Kijk hier voor tips over het vergelijken van verzekeringen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.