Discovery Plus: alles wat jij erover wil weten!

Discovery Plus: alles wat jij erover wil weten!

De streamingdiensten vliegen ons tegenwoordig om de oren. Er lijkt wel een onbeperkt aanbod aan content beschikbaar te zijn. Maar goed, zeg nou eens eerlijk: is veel content binnen je handbereik hebben vervelend? Een van de populairste streamingdiensten van het moment is Discovery Plus, voorheen bekend als Dplay. Discovery Plus is het on demand-platform van Discovery Inc., het moederbedrijf. In dit artikel geven we je alle relevante informatie over de streamingdienst zoals het aanbod, de kosten, maar ook hoe je gemakkelijk je abonnement kunt opzeggen, wanneer je dit op een bepaald moment zou willen.

 

Wat is Discovery Plus?

Het media- en entertainmentbedrijf Discovery Inc. die Discovery Plus beheert, is ook eigenaar van onder andere TLC, Animal Planet, ID (Investigation Discovery) en HGTV. Series die afkomstig zijn van deze zenders worden dan ook aangeboden op het platform. Het staat vooral bekend om reality en documentaires. Qua content zijn er zo’n 2500 programma’s en 55.000 afleveringen te zien. Het platform is up-to-date, aangezien er elke week weer unieke content wordt toegevoegd. Naast dat de streamingdienst zeker geschikt is voor liefhebbers van reality shows, is het ook de perfecte plek voor sportliefhebbers, aangezien je je abonnement kunt uitbreiden tot een Entertainment & Sport abonnement. Verder is het mogelijk om de beschikbare zenders live te streamen. De abonnees die voorheen een abonnement hadden op Dplay, hebben hun abonnement automatisch omgezet gekregen in een abonnement voor Discovery Plus.

 

Discovery Plus Nederland

Discovery Plus is sinds het begin van 2021 beschikbaar in Nederland. Naast de internationale series, zijn er ook series van Nederlandse bodem beschikbaar. Hierbij kun je denken aan Jamie: In the Vaes Lane, van Jamie Vaes en Sex Tape, gepresenteerd door Bobbi Eden. In de toekomst zal er steeds meer Nederlandse en Belgische content geproduceerd worden en dus uiteindelijk beschikbaar zijn op het platform.

 

Discovery Plus abonnement

Er zijn twee verschillende soorten abonnementen beschikbaar op Discovery Plus: een Entertainment abonnement en een Entertainment & Sport abonnement. Wat is het verschil tussen deze verschillende abonnementen? Een Entertainment abonnement is het standaard abonnement van Discovery Plus. Voor de echte sportliefhebber is het Entertainment & Sport abonnement ideaal. Hiermee heb je naast het complete aanbod van Discovery Plus ook toegang tot Eurosport 1 en 2. De sporten zoals bijvoorbeeld Tour de France, Grand Slam Tennis en wintersporten kun je hier allemaal mee streamen. 

Wat kost Discovery Plus?

De kosten zijn afhankelijk van het type abonnement dat je hebt. Verder heb je de mogelijkheid tot een maandabonnement of een jaarabonnement. In vergelijking met andere streamingdiensten, mag Discovery Plus zichzelf relatief goedkoop noemen. De kosten voor een Entertainment abonnement bedragen maandelijks €3,99 en jaarlijks €39,99. De kosten voor een Entertainment & Sport abonnement bedragen maandelijks €5,99 en jaarlijks €59,99.

Discovery Plus aanbod

Welke films, series en shows zijn er allemaal te zien op Discovery Plus? Het platform heeft een breed aanbod aan content. De beste internationale series van de zenders zoals TLC en Discovery Channel zijn allemaal te zien. Ook beschikt de streamingdienst over hun eigen ‘Discovery Originals’. Say Yes to the Dress, Chasing Classic Cars en mooie natuurdocumentaires van de BBC, zijn allemaal voorbeelden van veel bekeken programma’s die worden aangeboden. Zoals eerder benoemd is het dus ook mogelijk om Nederlandse content te bekijken.

 

Discovery Plus opzeggen

Sta je dan toch op het punt dat je uitgekeken bent op je abonnement en wil je hier gemakkelijk vanaf komen? Het opzeggen van abonnementen gaat niet altijd even soepel als dat je zou willen: lange wachtrijen aan de telefoon of een salesmedewerker die jou probeert over te halen om het abonnement aan te houden. Gelukkig is daar wel een oplossing voor. Xpendy kan jou helpen met abonnementen opzeggen. Op de website van Xpendy selecteer je de gewenste service die je wil opzeggen en hierna vul je je algemene gegevens in. Op basis van deze gegevens wordt er automatisch een opzegbrief gegenereerd en deze wordt aangetekend verzonden naar de desbetreffende service. Aangezien de opzegbrief aangetekend wordt verstuurd, is de service verplicht om de opzegging te verwerken. Discovery Plus opzeggen? Regel het gemakkelijk via de opzegservice van Xpendy! Je bent hiermee gegarandeerd van een succesvolle opzegging en dat betekent dat je er verder ook geen omkijken meer naar hoeft te hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.