Dit moet je regelen bij een overlijden

Dit moet je regelen bij een overlijden

Er komt ontzettend veel op je af bij een plotseling overlijden, terwijl je hoofd hier juist niet naar staat. Daarom staat er in dit artikel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, bijvoorbeeld een woningontruiming in Eindhoven.

Zorg dat je een akte van overlijden hebt

Een arts moet bevestigen dat iemand is overleden. Een akte heb je nodig bij het regelen van een uitvaart. Het is handig om hier meerdere kopieën van te maken, waardoor je dit ook aan meerdere instanties kan doorgeven.

Controleer of er een uitvaartverzekering is afgesloten

Controleer eerst of degene een uitvaartverzekering heeft afgesloten. Soms heeft hij al nagedacht wat hij op zijn begrafenis of crematie wilde. Dan is het voor jou ook meteen bekend welke uitvaartondernemer je moet bereiken. Indien de overledene een verzekering had is het handig om naar die instantie te bellen. Als dit niet het geval is kan je zelf een uitvaartondernemer kiezen. Degene neemt veel taken voor je uit handen, zoals het aangeven van de overledene aan instanties en het plaatsen van een rouwadvertentie.

De woningontruiming

Het kan voorkomen dat de huur van de woning moet worden opgezegd of dat de hypotheker moet worden geïnformeerd. Ook kan er een woningontruiming in Eindhoven plaatsvinden. Als je na een uitvaart ook te maken krijgt met een woningontruiming is het aan te raden om een verhuisbedrijf in te schakelen. Zij gaan met respect om met de spullen en zullen in overleg met u de spullen afleveren. Een onbewoond huis kan erg aantrekkelijk zijn voor dieven.

Neem voor de ontruiming echt alle tijd voor! Denk goed na wat er met de inboedel moet gebeuren. De opzegtermijn van een huurhuis is maximaal zes maanden, maar wacht niet te lang!

Informeer ieder betrokkene!

Niet alleen de kennissenkring moet op de hoogte worden gebracht, maar ook bedrijven en instanties moeten dit weten. Een slimme manier is om een overlijdenskaart te sturen met daarop het administratienummer.

Van de vaststelling door de arts door een woningontruiming in Eindhoven: hopelijk helpt dit artikel je op weg om alle zaken rondom het overlijden goed te regelen. Zo kan jij je focussen op een mooi afscheid. Veel sterkte toegewenst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.