Dit zijn de 3 manieren waarmee bewindvoering jou kan helpen

Dit zijn de 3 manieren waarmee bewindvoering jou kan helpen

Heb jij problemen met grip krijgen op jouw leven op financieel vlak? Of ken je juist iemand die daar hulp bij kan gebruiken? Dit is uiteraard totaal geen schaamte. Wanneer jij, om welke reden dan ook, het overzicht op jouw financiën kwijt bent, is een oplossing belangrijk. Bewindvoering kan jou helpen de touwtjes weer aan elkaar te knopen. Vaak is beschermingsbewind ingezet door een kantonrechter wanneer iemand niet meer in staat is dit zelf te doen. Echter kan je je ook laten helpen ter preventie kan zo’n situatie. Dit kan door middel van budgetbeheer en budgetcoaching. Lees hier alles over hoe wij jou kunnen helpen.

 

Weer grip op vermogensrechtelijke belangen door bewindvoering

De rol van een bewindvoerder is simpel te omschrijven. Deze persoon houdt zich bezig met het stabiliseren van jouw financiële situatie. Dat komt in de praktijk op het volgende neer. De bewindvoerder controleert over de betreffende persoon alles ontvangt waar hij of zij recht op heeft. Voorbeelden hiervan zijn uitkeringen, toeslagen en regelingen. Hiermee is het doel dat het inkomen van de persoon veilig is gesteld. Vervolgens gaan ze samen kijken naar vaste lasten betalen. Zo voorkomt de bewindvoerder dat nieuwe schulden ontstaan. Ten slotte wordt bekeken hoe deze schulden afgelost kunnen worden en hoe de persoon weer vooruit kan.

 

Vrijwillige hulp met  je financiën door budgetbeheer

Zoals eerder omschreven is, is er bij een bewindvoerder een tussenkomst van een rechter. Dit is niet het geval bij budgetbeheer. Hierbij machtig jij zelf de beheerder tot jouw financiën. Zo kan jij dit uit handen geven wanneer je geen overzicht meer hebt. Een budgetbeheerder zorgt dat je dit weer terugkrijgt. Zo worden oplopende schulden voorkomen. Dit bereiken we door twee rekeningen op te stellen op jouw naam. Een rekening is de beheerrekening waar de inkomsten binnenkomen. Hier worden ook de vaste lasten van betaald. De andere rekening is een leefgeldrekening. Hier heb jij de vrijheid mee om te doen wat je wilt. Uiteraard krijg je hier ook ondersteuning in.

 

Praktische tips met budgetcoaching

Bij bewindvoering is dus sprake van tussenkomst van een rechter. Dit is niet bij budgetbeheer het geval. Hetzelfde geldt voor budgetcoaching. Maar wat is dan het verschil tussen budgetcoaching en budgetbeheer? Budgetcoaching is een beperkte vorm van budgetbeheer. Dat houdt in dat alleen handvatten worden aangereikt. Op deze manier leer jij goed met geld omgaan. Echter blijf je zelf de betalingen doen. Bovendien word je bij de administratie geholpen en ontvang je praktische tips.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *