Duidelijkheid over overstappen van energieleverancier

Duidelijkheid over overstappen van energieleverancier

Energie vergelijken en overstappen naar een andere energieleverancier. Daar heb je vast weleens van gehoord. Je zou zelfs honderden euro’s per jaar kunnen besparen met een energievergelijker Betaal je als je niet overstapt dan zoveel teveel? Dat zou zomaar kunnen. Overstappen is hoe dan ook heel eenvoudig en kan zonder rompslomp. Lees snel verder!

Switchen van energieleverancier

Overstappen van energieleverancier kan om verschillende redenen. Voor de meesten speelt een financieel motief. Vooral als je al lang klant bent bij dezelfde leverancier kun je veel geld besparen met overstappen.
Energie vergelijken en switchen kan echter ook interessant zijn als je niet tevreden bent over je huidige aanbieder van energie of misschien ga je wel verhuizen en is overstappen handiger. Wat je reden ook is, overstappen is zo geregeld en helemaal niet moeilijk. En het kan helemaal gratis, zonder boetes of extra kosten!

Tips bij het overstappen

Ga naar een vergelijkingswebsite als Verlaagjemaandlasten.nl of Energievergelijker.nl en vul je postcode, energieverbruik en eventuele voorkeuren in. Dan krijg je jouw persoonlijke en complete aanbod te zien van goedkope energieleveranciers, aan de hand van jouw voorkeuren. Let vooral op het laagste actietarief en staar je niet blind op eventuele welkomstcadeaus. Uiteindelijk betaal je die namelijk zelf. Heb je je keuze gemaakt? Sluit dan een jaarcontract af, zodat je na een jaar opnieuw een korting kunt bedingen.

Word wakker!
Helaas wordt je niet meer beloond voor klantloyaliteit. Energieleveranciers bieden allerlei kortingstarieven voor nieuwe klanten en vergeten hun trouwe klanten te belonen. Als je ooit een contract hebt afgesloten onder gunstige voorwaarden met lage tarieven, ben je na de looptijd van het contract zo goed als zeker automatisch weer de hogere standaardtarieven gaan betalen. Word geen slaper, vergeet klantloyaliteit en stap ieder jaar over naar de goedkoopste energieleverancier met een energievergelijker!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.