Een gezond binnenklimaat in kantoren

Een gezond binnenklimaat in kantoren

Ventilatie

Verbeter de werkomgeving en verhoog de productiviteit

De meesten van ons brengen dagelijks vele uren per dag binnen door. Als je op een kantoor of in een winkel werkt, komt dit neer op een aanzienlijk aantal uren zonder toegang tot frisse lucht of natuurlijk licht. Dit stelt strenge eisen aan het binnenklimaat op de werkplek.

Het binnenklimaat omvat alle omgevingsfactoren die ons binnenshuis beïnvloeden, bijvoorbeeld lucht, vocht, warmte, rookdeeltjes, chemische stoffen, lawaai en verlichting. Al deze hebben invloed op onze gezondheid en kwaliteit van leven en kunnen uiteindelijk leiden tot ziekte en arbeidsongeschiktheid.

Een slecht binnenklimaat

U kunt op de volgende manieren een slechte luchtkwaliteit binnenshuis ervaren:

  • Koud en tochtig
  • Oververhitte ruimte
  • Slechte geur
  • Hoofdpijn en vermoeidheid
  • Irritatie van ogen, neus en keel
  • Misselijkheid en duizeligheid
  • Huiduitslag en jeuk

De effecten van een slecht binnenklimaat op scholen en kantoren zijn al vele jaren in focus. Slechte luchtkwaliteit binnenshuis heeft een negatieve invloed op ons welzijn, gezondheid en productiviteit en bedrijven dragen de kosten van afnemende productiviteit en ziektedagen voor werknemers. Luchtbevochtiging is in zulke situaties eigenlijk niet weg te denken, aangezien het om de algehele gezondheid van de mensen gaat.

Verbeterd binnenklimaat verhoogt de productiviteit met 10-20%

Volgens een onderzoek van de Deense Arbeidsorganisatie (LO) naar de werkomgeving kan een verbetering van het binnenklimaat de productiviteit met 10-20 procent verhogen in kantoren met een slecht binnenklimaat. Investeringen in mechanische ventilatie en een ventilatierooster waarmee u de luchttemperatuur en -kwaliteit kunt regelen, kan leiden tot een productiviteitsstijging van enkele procenten per jaar en een terugverdientijd van slechts 1-2 jaar.

Dit is natuurlijk niet de enige manier. De perfecte temperatuur binnen is ergens tussen de 19 en 20 ° C, om dit te realiseren moet de thermostaat op ongeveer 21 tot 22 ° C staan. Ook geluid kan voor enorme irritatie zorgen op de werkvloer. Goede akoestiek is onmisbaar voor gezond leven. Demp geluid ramen en deuren die gepaste geluidsisolatie bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *