Een monitor kopen bij je laptop

Een monitor kopen bij je laptop

Als je lange tijd aan het werk bent op je laptop kan het kleine scherm gaan irriteren. Zowel het formaat als de houding waarop je op een laptop aan het werk bent is vervelend. Daarom kiezen veel mensen voor een losse monitor waarop ze de laptop aansluiten zodat ze een groter beeld hebben en prettiger zitten. Wij zullen een aantal dingen met je bespreken waarop je moet letten bij het aanschaffen van een monitor.

De aansluiting

Let op de aansluiting bij het aanschaffen van een monitor. Kijk dus welke uitgang je hebt bij je laptop, niet elke laptop heeft dezelfde uitgang en dit dwingt je soms om een extra kabeltje te kopen die de ene uitgang naar de andere omzet. Als je laptop een HDMI ingang heeft zit je altijd goed, bijna iedere monitor heeft dit namelijk ook. Een Apple heeft een Display Port aansluiting, deze ingang hebben niet veel monitoren en hier zal je dus waarschijnlijk een extra kabeltje voor moeten kopen.

Ergonomisch goed

Eén van de redenen dat je op zoek bent naar een nieuwe monitor is waarschijnlijk dat het niet lekker zit als je lang moet werken op je laptop. Kijk dus bij de aanschaf of het beeldscherm goed te verstellen is in zowel de hoogte als naar de zijkant. Als dit niet zo is moet je extra spullen kopen waarop je je laptop kan zetten, maar dit kost allemaal extra geld.

Twee beeldschermen

Een ander voordeel van een extra monitor kopen is dat je met twee beeldschermen kan werken. Zo is je werkgebied twee keer zo groot en kan je dus twee keer zo snel werken. Doordat je op twee schermen kan werken is het kopen van een erg groot scherm niet nodig. Twee monitoren van 15 inch is meer dan genoeg, dit bespaard je weer geld.