Een veilige woning: 3 tips

Een veilige woning: 3 tips

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Jaarlijks vinden er tientallen woningbranden plaats. maar ook wordt er jaarlijks duizenden keren ingebroken bij woningen. Je moet er niet aan denken, maar er is een kans dat dit ook bij jou gebeurd. Er zijn echter een aantal dingen die je kunt doen om dit te voorkomen. Je wilt je veilig voelen in je eigen huis. Wij delen drie tips met je om een veilige woning te creëren.

Brand- en rookmelders

Het lijkt misschien logisch, maar toch is het niet altijd zo vanzelfsprekend welke brandmelder je nou moet kopen. Er zijn verschillende soorten melders.

  • Rookmelder

Deze melders detecteren alleen rook. Rook kan snel ontstaan bij een brand zonder dat de temperatuur in de kamer stijgt.

  • Hittemelder

Een hittemelder detecteert alleen de hitte in de kamer. Deze melder meet voortdurend de omgevingstemperatuur.

  • CO-melder

Een CO-melder meet de koolstofmonoxide in de ruimte. Dit gas kun je niet zien en ook niet roken. Deze melders zijn noodzakelijk in woningen die een verbrandingsketel hebben voor de verwarming.

Ramen en deuren 

Laat je overdag de ramen openstaan als je zelf de deur uit bent? Doe je altijd de deur achter je op slot? Inbrekers slaan echt niet alleen `s avonds hun slag, overdag wordt er ook ingebroken. Zorg ervoor dat je de ramen niet open laat staan en de deur altijd op slot doet. Ook al ga je maar heel even weg, Sluit alles altijd goed af. Een inbreken heeft namelijk maar een paar minuten nodig om je huis binnen te sluipen en spullen mee te nemen. 

Ga ook eens na of jouw sloten wel goed werken? Een enkel slot biedt namelijk niet heel veel bescherming. Door ramen en deuren te beveiligen met een goed slot, maak je het inbrekers veel moeilijker om binnen te komen.

Alarmsysteem en beveiligingscamera’s

Woon je in een buurt waar veel ingebroken wordt? Heb jij goede sloten op de deuren en ramen, maar voel je je alsnog onveilig? In dit geval kun je een beveiligingscamera overwegen. Er zijn veel verschillende systemen op de markt te vinden. Deze hoeven helemaal niet veel te kosten. Een basis alarmsysteem bestaat uit een paar sensoren en een bedieningspaneel. Je kunt ook gaan voor camera’s. Kies het systeem dat bij jouw budget past en waar jij je veilig bij voelt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.