Een verzekeringsadvocaat kan veel verschil maken

Een verzekeringsadvocaat kan veel verschil maken

De wereld van de verzekeringen is enorm. In Nederland is het onmogelijk om zonder verzekeringen door het leven te gaan. Elke Nederlander is namelijk verplicht om een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering en een zorgverzekering af te sluiten. Als u daarnaast een auto, huis of bedrijf bezit dan krijgt u direct te maken met nog een heleboel andere verzekeringen. Verzekeringsmaatschappijen zijn bedrijven die in veel gevallen gereguleerd en/of ondersteund worden door de overheid. Dat neemt natuurlijk niet weg dat ze winst willen maken. Daardoor is het niet altijd even makkelijk om vast te stellen wat uw rechten en plichten zijn als er moeilijkheden ontstaan. Een verzekeringsadvocaat kan u daarbij helpen.

Redenen om contact op te nemen met een verzekeringsadvocaat

Er zijn verschillende redenen waarom u contact op kunt nemen met een professionele verzekeringsadvocaat. U kunt bijvoorbeeld raad vragen bij zo’n professional als u een discussie heeft met uw verzekering over de dekking. Ook als u meer wilt weten over het verzekeringsrecht dan kunt u bij een verzekeringsadvocaat terecht. De meeste mensen zoeken echter de hulp van een verzekeringsadvocaat wanneer ze worden beticht van verzekeringsfraude. Dat kan namelijk verregaande gevolgen hebben voor de verzekerde. Daardoor is het de meest voorkomende – en de belangrijkste – reden om een verzekeringsadvocaat in te schakelen.

Verzekeringsfraude kan u duur komen te staan

Als een verzekeringsmaatschappij u verdenkt van het plegen van fraude in uw claim, dan kunnen zij een onderzoek naar u instellen. Bij zo’n onderzoek wordt onderzocht of uw verhaal van het gebeurde correct is, maar ook of de door u aangegeven kosten kloppen. Als ze er achter komen dat bijvoorbeeld de laptop die u als gestolen heeft opgegeven nog in uw bezit is, dan kan de hele claim worden afgewezen. Daarnaast moet u opdraaien voor de kosten van het onderzoek en wordt uw verzekering opgezegd. U wordt opgenomen op een zwarte lijst van de verzekeringsmaatschappij en kunt waarschijnlijk nooit weer een polis afsluiten bij hen.

Een verzekeringsadvocaat kan verstrekkende gevolgen voorkomen

Er kunnen verstrekkende gevolgen optreden als uw verzekering besluit om u te melden bij het Extern Verwijzingsregister (EVR) van de CIS. In dat geval zal geen enkele normale verzekering u nog accepteren. Daardoor zit u in de toekomst vast aan de torenhoge premies en slechte dekkingen van een ‘probleemverzekering’. Als u ook nog wordt gemeld bij het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit dan kunt u een toekomstige baan in de verzekeringsbranche of financiële sector vergeten. Er zijn strenge eisen verbonden aan een opname in deze registers. Als uw verzekeringsadvocaat kan bewijzen dat er slechts sprake is van een vermoeden, dan kunt u niet bij hen gemeld worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.