Eenvoudig Geld Lenen met je Creditcard

Eenvoudig Geld Lenen met je Creditcard

Het wil nog wel eens voorkomen dat je een grote aankoop moet doen of een vakantie wil boeken terwijl je net op dat moment eventjes krap zit. Betekent dit dan direct dat het niet meer mogelijk is om dit te doen? Gelukkig niet. Er zijn namelijk meerdere mogelijkheden om dit probleem op te lossen. Zo kan je geld gaan lenen bij een bank. Echter kan dit soms best een tijd duren. Wanneer je een creditcard hebt, is dit probleem gemakkelijk verholpen. Je kan namelijk eenvoudig geld lenen met je creditcard!

Hoe werkt geld lenen met een creditcard?

Eigenlijk is het gehele principe van de werking van de creditcard puur gebaseerd op het lenen van geld. Dit klinkt misschien een beetje tegenstrijdig, maar als je er over nadenkt is het vrij eenvoudig te verklaren.

Wanneer je een aankoop verricht met je creditcard, wordt het bedrag van deze betreffende aankoop in rekening gebracht. Gedurende een maand lang kan je allerlei aankopen doen met je creditcard, welke dus gesommeerd in rekening gebracht worden. Aan het eind van de maand wordt de balans opgemaakt en dan krijg je de rekening toegestuurd. Wanneer je deze schuld direct aflost, hoef je geen rente te betalen over dit bedrag. In essentie heb je dan dus een korte renteloze lening gehad, namelijk van een maand.

Geld lenen kost geld

Deze spreuk zie je vaak genoeg in commercials van banken en dergelijke voorbij komen. En de spreuk klopt als een bus. Geld lenen kost inderdaad geld. Maar hoe gaat dit in zijn werk met de creditcard? We zagen net toch dat we een korte renteloze lening hebben? Dit zou dan toch betekenen dat in deze situatie geld lenen geen (extra) geld kost?

Echter kiezen mensen vaak in een situatie, zoals geschetst in de inleiding, voor de optie ‘gespreid betalen’. Wanneer je een regeling treft als deze, hoef je niet per direct aan het eind van de maand het openstaande bedrag te voldoen. Je kan dan dus als het ware je betalingen spreiden. Hierbij komt echter wel een te betalen rente bij kijken. Deze rente ligt meestal rond de 14 à 15%. Het is dus ten zeerste aan te raden om het te betalen bedrag per direct af te lossen.

Tot slot is er nog iets om rekening mee te houden. Bijna elke creditcard heeft een bestedingslimiet. Hoe hoog dit limiet ligt verschilt per creditcard. Daarom is creditcards vergelijken verstandig. Je moet er echter voor zorgen dat je onder dit limiet blijft per maand. Wanneer dit niet het geval is, kan je een fikse boete oplopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.