Energiebesparing: 10 manieren om energie te besparen

Energiebesparing: 10 manieren om energie te besparen

Er zijn veel verschillende manieren om het energieverbruik van uw huishouden te verminderen, variërend van eenvoudige gedragsaanpassingen tot uitgebreide verbeteringen aan uw huis. De twee belangrijkste motieven om energie te besparen zijn het besparen op energierekeningen en het beschermen van het milieu. Hier zijn de tien meest voorkomende manieren om energie te besparen en elektriciteit te besparen in uw huis, gerangschikt van de eenvoudigste tot de meest intensieve methoden.

Energiebesparing gemakkelijk gemaakt: de top 10 manieren van de blog Fabmagazine om energie te besparen:

1. Pas uw dagelijkse gedrag aan

Om het energieverbruik in uw huis te verminderen, hoeft u niet per se energiezuinige producten aan te schaffen. Energiebesparing kan zo eenvoudig zijn als het uitschakelen van lichten of apparaten wanneer u ze niet nodig hebt. U kunt ook minder energie-intensieve apparaten gebruiken door huishoudelijke taken handmatig uit te voeren, zoals uw kleren ophangen in plaats van ze in de droger te stoppen, of de afwas met de hand doen. Het ligt een beetje aan de lifestyle.

De gedragsaanpassingen die het grootste besparingspotentieel opleveren, zijn het lager zetten van de verwarming op uw thermostaat in de winter en het minder gebruiken van uw airconditioner in de zomer. Verwarmings- en koelingskosten vormen bijna de helft van de energierekening van een gemiddeld huis, dus deze verlagingen van de intensiteit en frequentie van verwarming en koeling leveren de grootste besparingen op.

Er zijn hulpmiddelen die u kunt gebruiken om uit te zoeken waar de meeste elektriciteit in uw huis naartoe gaat en welke apparaten dagelijks de meeste elektriciteit verbruiken.

2. Vervang de gloeilampen

Traditionele gloeilampen verbruiken een buitensporige hoeveelheid elektriciteit en moeten vaker worden vervangen dan hun energiezuinige alternatieven. Halogeengloeilampen, compacte fluorescentielampen (CFL’s) en lichtemitterende diodelampen (LED’s) verbruiken 25 tot 80% minder elektriciteit en gaan 3 tot 25 keer langer mee dan traditionele gloeilampen.

Hoewel spaarlampen in de winkel duurder zijn, betekent hun efficiënte energieverbruik en langere levensduur dat ze op de lange termijn minder kosten.

bespaar op uw energierekening met zonne-energie

3. Gebruik slimme stekkerdozen

“Spookverbruik”, dat wil zeggen het elektriciteitsverbruik van elektronica die uit staat of stand-by staat, is een belangrijke bron van energieverspilling. Naar schatting wordt 75% van de energie die wordt gebruikt om huishoudelijke elektronica van stroom te voorzien, verbruikt wanneer deze is uitgeschakeld, wat u tot wel 200 dollar per jaar kan kosten. Slimme stekkerdozen, ook bekend als geavanceerde stekkerdozen, elimineren het probleem van fantoombelastingen door de stroom naar elektronica uit te schakelen wanneer deze niet in gebruik is. Slimme stekkerdozen kunnen zo worden ingesteld dat ze op een bepaalde tijd worden uitgeschakeld, tijdens een periode van inactiviteit, via schakelaars op afstand, of op basis van de status van een “master”-apparaat.

4. Installeer een programmeerbare of slimme thermostaat

Een programmeerbare thermostaat kan worden ingesteld om de verwarming en koeling automatisch uit te schakelen of te verminderen wanneer u slaapt of afwezig bent. Als u een programmeerbare thermostaat installeert, voorkomt u energieverspilling door verwarming en koeling zonder uw HVAC-systeem te upgraden.

Gemiddeld kan een programmeerbare thermostaat u €180 per jaar besparen. Programmeerbare thermostaten zijn verkrijgbaar in verschillende modellen die kunnen worden ingesteld volgens uw weekschema. Extra functies van programmeerbare thermostaten kunnen indicatoren bevatten voor wanneer u luchtfilters of HVAC-systeemproblemen moet vervangen, wat ook de efficiëntie van uw verwarmings- en koelsysteem verbetert.

5. Koop energie-efficiënte apparaten

Gemiddeld zijn apparaten verantwoordelijk voor ongeveer 13% van het totale huishoudelijke energieverbruik. Bij de aankoop van een apparaat moet u op twee getallen letten: de initiële aankoopprijs en de jaarlijkse gebruikskosten. Hoewel de aanschafprijs van energiezuinige apparaten hoger kan zijn, zijn de gebruikskosten vaak 9-25% lager dan bij conventionele modellen.

Bij de aankoop van een energie-efficiënt toestel moet u op zoek gaan naar toestellen met het ENERGY STAR-label, een federale garantie dat het toestel tijdens het gebruik en in de stand-bystand minder energie verbruikt dan standaardmodellen. De energiebesparing is afhankelijk van het specifieke apparaat. Zo verbruiken ENERGY STAR-gecertificeerde wasmachines 25% minder energie en 45% minder water dan conventionele wasmachines, terwijl ENERGY STAR-koelkasten slechts 9% minder energie verbruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.