Energieslurpers in huis

Energieslurpers in huis

Wij Nederlanders verbruiken heel wat energie per jaar! Het gemiddelde energieverbruik van een huishouden per jaar in Nederland is ongeveer 3.500kWh stroom en 1.500m³ gas. Nu zijn de energieprijzen in Nederland relatief duur in verhouding met het buitenland. In Rusland bijvoorbeeld ligt de prijs van gas een stuk lager omdat het daar stikt van de gasbronnen. Belangrijk voor ons is dat we dus zuinig moeten doen met onze eigen energiebronnen.

Concurrentie in Nederland
Omdat wij zelf maar weinig gasbronnen hebben in Nederland zijn we afhankelijk van andere landen. Daarbij komt dat energie niet van de staat komt maar van energiemaatschappijen. Er zijn meer dan dertig verschillende leveranciers met allemaal verschillende tarieven en contracten. Ondanks dat er veel concurrentie in Nederland is op de energie en gasmarkt zijn de prijzen relatief hoog. Het is dan ook zeer raadzaam om op te letten op jouw eigen verbruik.

Wanneer jij je bewust bent van de grootste energieslurpers in huis dan kan dat tientallen en in sommige gevallen zelfs honderden euro’s per jaar schelen. Deze manier van energie besparen vergt vaak wel enige moeite en/of investeringen in bijvoorbeeld nieuwe apparatuur. Het is zonde van het geld als je niet bewust bent van jouw eigen verbruik en hier onverantwoord mee omgaat ten opzichte van de natuur. Energie vergt zoals bekend heel wat van het milieu, daarom geven wij jou graag een paar handige tips om energie te besparen.

Kleine tips voor energiebesparing
De grootste energieslurpers in huis zijn naast heet water: alle apparaten die in het stopcontact zitten, de koelkast, PC en aangesloten randapparatuur. Verwarming, keukenapparatuur, kookapparatuur, eventuele ventilatieapparatuur, vaatwasser, wasdroger, stofzuiger, vriezer, televisie en audioapparatuur. Natuurlijk is het niet zo dat je al deze apparaten weg moet laten. Bijvoorbeeld elke dag een paar minuten minder douchen bespaart al gauw tot wel honderd euro per jaar. De televisie niet op stand-by laten staan bespaart tientjes per jaar.

Verder raden wij jou aan om zoveel mogelijk was bij elkaar in de wasmachine te doen, hetzelfde geldt ook voor de wasdroger. Bij de vaatwasser geldt hetzelfde principe, hoe meer in 1x keer er in hoe beter! Vergeet ook vooral niet om de verwarming een graadje lager te zetten wat ook een eenvoudige manier van besparen is. Toch te koud? Dan is het een kleine moeite om een vest of warme trui aan te doen.

Besparen op de energiekosten in een kwartier

Is het hoofddoel van de energiebesparingen niet direct de gedachte aan het milieu maar de gedachte aan jouw portemonnee? Dan kan je binnen een kwartier een grote slag slaan op je energierekening via een energievergelijker als EasySwitch.nl. Met behulp van deze energievergelijker kan je binnen 15 minuten tot wel 400 euro per jaar besparen! Je komt dankzij de overstapservice nooit zonder stroom te zitten en je kunt ook makkelijk kiezen voor een groen energiecontract. Profiteer van de energie acties die altijd te vinden zijn op www.EasySwitch.nl. Waar wacht je nog op?