Extra stevige glasplaat om maat

Extra stevige glasplaat om maat

raam

Welk glas moet u nou gebruiken wanneer u echt heel stevig materiaal nodig heeft, bijvoorbeeld voor een balustrade of een trap? Dat is gehard en gelaagd glas. Deze glassoort combineert het beste van twee werelden. De kracht van gehard glas, dat extra stevig is, met de veiligheid van gelaagd glas, dat bekendstaat om haar onverwoestbaarheid. Bij een gespecialiseerd bedrijf als Glasgigant kunt u heel gemakkelijk een glasplaat op maat bestellen. U kunt precies aangeven welke afmetingen u nodig heeft.

De voordelen van gelaagd glas

Zoals al genoemd is gehard en gelaagd glas de meest veilige glassoort die er bestaat. Normaal glas brengt het risico met zich mee dat het in honderden stukjes uit elkaar valt, zeker wanneer het wordt gebruikt voor toepassingen waarvoor stevig materiaal benodigd is. Dat is bij gelaagd glas zeker niet het geval. Bij breuk blijft de glasplaat op maat één geheel. Hoe dat kan? Door de kunstoffolie. Deze folie houdt de glasparels in gehard en gelaagd glas bij elkaar, zodat een breuk nooit zulke hele verstrekkende gevolgen heeft. Zo verdwijnt ook het risico op persoonlijk letsel door gevaarlijke scherven.

Gehard en gelaagd glas gecombineerd

Wanneer het gelaagde glas ook nog eens gehard is, weet u zeker dat u stevig glas in huis heeft en het haast onmogelijk is erdoorheen te breken of te vallen. Gehard glas brengt namelijk het voordeel met zich mee dat vijf keer sterker is dan gewoon glas. Dat is enorm stevig. Toch valt dit type glas, net als regulier glas, nog wel in duizenden fijne stukjes uit elkaar. Maar met een stuk minder risico: een tweede voordeel van gehard glas is namelijk dat de scherven niet scherp zijn. Samen met de beschermfolie maakt dit dat u zich niet kan snijden aan gehard en gelaagd glas. Daarmee is dit type glas het meest onbreekbare en veilige glas dat u ooit in uw leven zult tegenkomen.

Glasplaat op maat kopen

Wanneer u op zoek bent naar glas voor een toepassing waarbij het materiaal erg stevig en veilig moet zijn, doet u er dus goed aan gehard en gelaagd glas te gebruiken. Maar waar vindt u dit glas? Bijvoorbeeld nbij een gespecialiseerd bedrijf als Glasgigant. Daar kunt u heel gemakkelijk online uw glasplaat op maat kopen. U vindt op de website nog veel meer soorten glas. Neem eens een kijkje en maak uw keuze.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.