Geen golfkar gaat te snel

Geen golfkar gaat te snel

Golf spelen

Het doel van de golfkar is om een passagier te dragen om minder te hoeven lopen. Het is oorspronkelijk ontworpen om twee golfers met hun golfclubs te voorzien van een voertuig. Zo hoeven ze minder in te spannen voor het lopen en kunnen ze meer concentreren op het spel. Tegenwoordig bestaan er verschillende formaten met verschillende doeleinden. Het wordt nu in het algemeen gebruikt om een kleine aantal passagiers te vervoeren met een maximale snelheid van 25 km/h. Het is opmerkelijk dat de eerste golfkarren alleen elektrisch waren vanaf 1930. Pas in 1950 verscheen de benzine variant.

Op de golfbaan

Het gebruiken van een golfkar heeft meerdere voordelen op de golfbaan. Het is vooral handig om niet veel te hoeven lopen en het versnelt het spel aanzienlijk. Zo kunnen er meer mensen tegelijk spelen op de baan. Daarnaast maakt het niet veel geluid en dat is fijn voor spelers. Verder is het veilig voor andere voetgangers en wagens, omdat de snelheid niet al te hoog is. Het is dus een ideaal voertuig op de golfbaan, omdat het parcours over een groot gebied verspreid is.

Buiten de golfbaan

Naast de golfbaan zijn er andere domeinen waar golfkarren zeer nuttig zijn om in te zetten. Denk bijvoorbeeld aan het vervoeren van personen op het vliegveld, ziekenhuis of grote parken. Meestal worden ze ingezet om ouderen personen te vervoeren. Het is voor hun fijn om niet te hoeven lopen. In ziekenhuizen worden ze opgehaald vanaf de parkeerplaats en gebracht naar de juiste afdeling. Meestal zijn vliegvelden enorm groot en scheelt het gebruik van een golfkar in tevredenheid van de passagiers. Waarschijnlijk profiteert de gehandicapten en de ouderen het meest van een golfkar buiten de golfbaan. Zo zijn ze mobiel en kunnen ze blijven reizen. Op kleine eilanden zijn bepaalde motorvoertuigen verboden en worden golfkarren volop gebruikt. Niet alleen om personen te vervoeren, maar ook om goederen te leveren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.