Gevelbekleding, wat houdt dat in?

Gevelbekleding, wat houdt dat in?

Je bent tot de conclusie gekomen om gebruik te gaan maken van gevelbekleding. Je bent misschien klaar met het onderhoud of de hoge kosten. Gevelbekleding is totaal geen slecht plan. Het bekleden van de gevel wordt de laatste jaren steeds populairder, omdat het in de kosten enorm meevalt. Ook wat betreft het onderhoud ga je een stuk vooruit. Het is uiteraard veel goedkoper om eens in de zoveel tijd een deel van de bekleding te vervangen dan om gelijk de hele gevel aan te pakken. Het kunststof is trouwens ook erg weinig toe aan vervanging, wat maakt dat je qua onderhoud goed zit met gevelbekleding. Er is nog een aantal voordelen van gevelbekleding die je verderop in dit artikel allemaal uitgelegd krijgt en na het lezen hiervan weet jij dus meteen waar je aan toe bent als jouw gevel toe is aan vervanging.

Materiaal 

Je gevel is over het algemeen te bekleden met verschillende materialen. Zo is je gevel te bekleden met steenstrips, hout, crepi en kunststof. Het is logisch dat wanneer je een stenen gevel hebt, je gebruik gaat maken van steenstrips. Zo’n strip wordt, net als elke andere bekleding, over de daadwerkelijke gevel geplaatst. Het voordeel van steenstrips is dat het materiaal hetzelfde blijft, je verandert dit namelijk niet. Voor houten gevels idem dito. Je maakt qua gevelbekleding gebruik van hout. Elk materiaal voor de gevelbekleding heeft zijn eigen voor -en nadelen. Het is dus handig om te weten welk materiaal het best aansluit bij jouw daadwerkelijke gevel. Vergelijk hierom verschillende materialen met jouw gevel en kijk welke het beste aansluit. Een materiaal dat sowieso passend is, is kunststof.

Kunststof

Naast alle eerder genoemde materialen bestaat er ook de mogelijkheid om je gevel te bekleden met kunststof. Kunststof gevelbekleding is erg aan te raden, omdat de hoeveelheid onderhoud enorm zal dalen. Kunststof is namelijk door middel van een waterspuit goed schoon te houden. In tegenstelling tot hout, zou kunststof bijvoorbeeld nooit gaan rotten. Naast het voordeel van de hoeveelheid onderhoud is er ook altijd nog de prijs/kwaliteit-verhouding. Er bestaan bijvoorbeeld hout -of steen imitaties van kunststof. Het materiaal kunststof is altijd al een goedkoper materiaal geweest dan steen of hout en daarom is de imitatie een goed alternatief ten opzichte van het gebruik maken van het daadwerkelijke materiaal. Tot slot is kunststof in alle verschillende kleuren denkbaar. Wanneer je gebruik maakt van een kunststof gevelbekleding, zal je je dus nooit zorgen hoeven te maken over bijvoorbeeld een verkeerde kleur of tint op jouw gevel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.