Gezondheid voorop: bespaar niet op je zorgverzekering

Gezondheid voorop: bespaar niet op je zorgverzekering

Elk jaar kunnen we weer kiezen bij welke zorgverzekeraar wij onze zorgverzekering willen onderbrengen. Naast de algemene verzekering kunnen we ook altijd nog kiezen voor aanvullende pakketten. Een hoop Nederlanders zien dit als de uitgelezen kans om te besparen op vaste lasten, maar is dat altijd wel even handig? In deze tekst gaan we kijken wat belangrijk is bij het besparen op een zorgverzekering en waarom dat in de meest gevallen niet altijd handig is.

Aanvullende pakketten

De aanvullende pakketten waar we uit kunnen kiezen bij een zorgverzekering zijn bij de meeste verzekeringen ongeveer hetzelfde. Vaak betaal je een bepaald bedrag extra per maand om medische kosten te verzekeren die niet in het algemene pakket vallen. Dit bedrag wat je extra per maand betaald hoeft dan ook niet altijd nodig te zijn, maar wanneer je van te voren weet dat je bepaalde pakketten nodig hebt dan is het absoluut handig om dit alsnog een keertje na te kijken.

Denk bijvoorbeeld aan een kunstgebit. Een kunstgebit valt niet altijd onder de algemene verzekering, maar vergt een aanvullend pakket. Wanneer je van te voren weet dat je een kunstgebit aan zal moeten schaffen, dan is het dus absoluut handig om hier een aanvullende verzekering voor te kiezen.

Meer lezen over de kosten van een kunstgebit? Lees dan verder op Omnino.nl.

Hoortoestel

Ook wanneer je aan een hoortoestel moet geloven, is het een goede tip om de verzekering nog even onder de loep te nemen. Een hoortoestel kopen kost namelijk niet niks. Vaak wordt er namelijk maar een gedeelte van het hoortoestel vergoed in de algemene verzekering. Wanneer je merkt dat het gehoor achteruit gaat, kun je het beste even een hoortest doen. De audicien kan dan aangeven dat een toestel nodig is.

Een aanvullend pakket kan er dan voor zorgen dat ook dan de kosten van het toestel mee zullen vallen. Het kan namelijk zo zijn dat er in bepaalde aanvullende pakketten 75 procent tot soms zelfs 100 procent vergoed wordt van het toestel. Nog een keer kijken naar aanvullende pakketten is dus absoluut geen overbodige luxe.

WMO voor woningaanpassingen

Heb jij een woningaanpassing zoals een traplift, douchestoel of slaapkamer op de begane grond nodig om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen? Dit wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar, ook niet met een aanvullende verzekering. Wel kun je via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning een aanvraag doen naar een vergoeding. Dit doe je door een verzoek in te dienen bij je lokale gemeente.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.