Glasvezel aanbieders vergelijken

Glasvezel aanbieders vergelijken

Televisie kijken doen we in Nederland voornamelijk via de kabel. En daar mogen we kabel tv aanbieders zoals Ziggo en Tele2 dankbaar voor zijn. De kabel die het mogelijk maakt dat we thuis kabeltelevisie kunnen kijken is in de jaren ‘70 in heel Nederland aangelegd. Bijna ieder huishouden is op dit kabelnetwerk aangesloten. Naast kabeltelevisie kunnen we er ook internet mee ontvangen. Maar sinds kort is de kabel ouderwets geworden. Dat komt door de komst van glasvezel, dat veel sneller signalen doorlaat dan de gewone kabel. Glasvezelaanbieders doen er alles aan om nieuwe klanten te krijgen door hun product aan te bieden.

Aanbieding bij glasvezel vergelijken vaak tijdelijke actie

Omdat er een aantal verschillende glasvezelaanbieders zijn is het momenteel heel druk in de brievenbus en op de raio en tv reclames. De providers struikelen over elkaar heen om jou aan de glaskabel te helpen. Maar in plaats van bij de providers zelf meteen af te sluiten kan je online glasvezel vergelijken. Door zelf glasvezel aanbieders te vergelijken, kan je de meest voordelige optie eruit pikken, waardoor je ook nog eens geld kan besparen. Let er bij het glasvezel aanbieders vergelijken op dat je de voorwaarden van de aanbiedingen goed begrijpt. Vaak is de aanbieding maar tijdelijk en gaat de premie na een paar maanden ineens flink omhoog.

Gewone huishoudens niet beter af met glas vezel

De glasvezelaanbieders proberen alles uit de kast te halen om de nieuwe kabel zo goed mogelijk aan te prijzen. Maar het is hierbij goed om te weten dat de glasvezelkabels die in het land zijn aangelegd niet in eigendom zijn van de providers. De glasvezelkabel aanbieders maken dus alleen gebruik van die nieuwe glaskabels. Daarnaast is het zo dat de glasvezels vaak niet verder dan tot aan de kabelkast in de straat zijn gelegd. Vanaf dat punt tot in jouw huis is het gewoon de ouderwetse kabel die wordt gebruikt. Glasvezelkabels zijn om deze reden vaak niet beter of sneller voor het gemiddelde huishouden.