Handige manier om je badkamer te verbouwen

Handige manier om je badkamer te verbouwen

Overweeg je een renovatie van de badkamer in huis? In dat geval zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Hoe richt je de nieuwe badkamer bijvoorbeeld in? Wil je ook de tegels in de badkamer vervangen, of kies je enkel voor nieuwe sanitaire voorzieningen? Een andere vergelijking die je kunt maken, is die tussen het zelf uitvoeren van de renovatie en het inschakelen van hulp van een loodgieter. Een loodgieter heeft doorgaans de kennis en ervaring om een renovatie van de badkamer uit te kunnen voeren. Daar waar het lastig is om dit zelf te doen! Bij kleine verbouwingen is de hulp van een loodgieter wellicht minder snel nodig.

Nieuwe indeling van de badkamer uitdenken

Voordat je aan een verbouwing van de badkamer begint, is het belangrijk om de verschillende mogelijkheden uit te denken. Laat je de huidige indeling voor wat het is, of kies je voor een nieuwe plek voor je sanitaire voorzieningen? In het laatste geval zal gekeken moeten worden, hoe je de leidingen kunt verleggen. Denk hierbij niet alleen aan de waterleidingen voor de aanvoer van water, maar ook aan de afvoerleidingen. Een loodgieter kan je hierover adviseren.

Verschillende sanitaire voorzieningen vergelijken

Naast de mogelijkheid om nog eens kritisch naar de indeling van de badkamer te kijken, kun je ook verschillende sanitaire voorzieningen met elkaar vergelijken. Ga je voor een los bad met een losse douche, of combineer je dit? Door beide elementen met elkaar te combineren houd je ruimte over voor bijvoorbeeld een extra toilet, een bidet of een tweede wastafel. Andersom is het gebruik van een douche in het bad voor ouderen minder geschikt. De kans bestaat dat zij uitglijden, wanneer ze over de badrand stappen. Ook dit is zodoende een belangrijk punt, waarbij je verschillende opties kunt vergelijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.