Het belang van onderscheidend vermogen in de uitvaartbranche

Het belang van onderscheidend vermogen in de uitvaartbranche

Er zijn van die zaken waar je liever niet bij stilstaat, maar toch belangrijk genoeg zijn om er goed over na te denken: je eigen uitvaart. Wellicht denk je, net als zovelen dat elke uitvaartverzekering hetzelfde biedt. Toch is het verstandig om hier tijd voor te nemen. Je eigen uitvaart is immers de laatste mogelijk om je nabestaanden veel zorgen uit handen te nemen. Door tijdig aan te geven wat je wenst en hoe jouw uitvaart eruit dient te zien kan je jouw laatste reis een persoonlijk tintje geven. Juist dat persoonlijke karakter zorgt voor een uniek event, iets wat de moeite waard is om aandacht te geven.

Alles verandert, ook de manier waarop jij je uitvaart wenst te regelen

Met de veranderingen in de maatschappij is ook de manier waarop we tegen het overlijden aankijken. Dat geldt ook voor de uitvaartbranche. Waar het vroeger ongepast was om te adverteren als uitvaartondernemer, daar is het tegenwoordig zeer gebruikelijk om zelfs de tarieven te publiceren. Dit houdt allemaal verband met de toegenomen wens van de gemiddelde consument om ook meer controle over de eigen uitvaart te hebben. Deze veranderingen hebben ook hun weerslag op andere aspecten van de uitvaart. Zo is er tegenwoordig met aandacht voor het uiterlijke vertoon en is er meer keuze in grafkisten en urnen. Ook wat betreft de overige zaken zijn er diverse mogelijkheden. Zo is de traditionele koffietafel bijna niet meer vanzelfsprekend, maar kun je kiezen voor een totaal andere aankleding. Uiteraard is het een en ander geheel afhankelijk van de financiële mogelijkheden die je huidige uitvaartverzekering biedt.

Een begrafenis of crematie

In tegenstelling tot wat vroeger gangbaar was, is een begrafenis niet langer vanzelfsprekend. Een groter wordende groep mensen kiest bewust voor een crematie. Voor veel mensen is dit dan ook een logische keuze, met name als je kijkt naar de kosten, een crematie is vaak goedkoper dan een begrafenis. Zo zijn er geen grafkosten en kun je, indien gewenst de urn meenemen. Ook wordt er steeds vaker voor gekozen om de as van de dierbare overledene uit te strooien op een specifieke locatie. Op die manier kan ook een creatie geheel volgens wens worden uitgevoerd.

De juiste uitvaartverzekering vinden

Net als bij veel andere verzekeringsvormen kan het de moeite waard zijn om je eigen uitvaartverzekering eens goed onder de loep te nemen. Zo biedt Yarden veel mogelijkheden om je eigen uitvaart geheel vorm te geven, geheel in overeenstemming met je eigen wensen en is Ardanta niet alleen gespecialiseerd in het verzekeren van de uitvaart, maar wordt er ook rekening gehouden met persoonlijke wensen. Door een bezoek te brengen aan overstappen.nl kan je zelf bepalen wat je uitvaart mag kosten en kun je online uitvaartverzekeringen vergelijken en afsluiten. Je kan zelf berekenen wat je wensen mogen kosten en daar de verzekeringspremie op aanpassen. Zo weet je zeker dat jouw laatste wensen correct worden uitgevoerd, zonder je naasten te belasten met onnodige kosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.