Het hele jaar door genieten van je zwembad met zwembadverwarming

Het hele jaar door genieten van je zwembad met zwembadverwarming

Het hebben van een zwembad in de tuin ziet er lux en modern uit. maar in Nederland is het helaas niet het hele jaar door lekker weer om te gaan zwemmen. Daarom vinden de meeste mensen het dan ook zonde om een zwembad aan te schaffen hoe leuk zij het ook zouden vinden. Maar er zijn genoeg oplossingen waardoor je het hele jaar kan genieten van jouw zwembad dan alleen in het zwemseizoen. Namelijk door middel van zwembadverwarming.

Zwembadverwarming

Zwembadverwarming wordt steeds vaker gebruikt en is bedoeld om het hele jaar door te kunnen zwemmen en te kunnen genieten van jouw zwembad. Bij zwembadverwarming wordt de warmte gehaald uit de omgevingslucht en wordt dit gebruikt om het zwembadwater te verwarmen. Het verwarmen van zwembadwater kan op veel verschillende manieren tot stand worden gebracht.

Warmtepomp

Een warmtepomp is een milieuvriendelijke manier om je zwembad mee te verwarmen. Hierbij wordt warm gas opgewekt met een hoge druk en stijgt de temperatuur, dit wordt later door de zelfde pomp gepompt waar ook het water stroomt. Hierdoor wordt het water verwarmd.

Gasheater

Het grote voordeel van een gasheater is dat dit het hele jaar gebruik kan worden ongeacht het seizoen. In vergelijking tot andere verwarmingssystemen is dit echter wel één van de duurste verwarmingsmethodes.

Zonnecollectoren

Wil je nog milieuvriendelijker werken en goedkoper uit zijn? dan kun je warmte opwekking door de zon. Water wordt verwarmd bij hete dagen door de zon maar dit proces duurt vaak wel lang met behulp van zonnecollectoren gaat dit proces stukken sneller en wordt het water snel warm.

 

Hoe je je zwembad wilt verwarmen hangt er dus vanaf, hoe goedkoop, milieuvriendelijk en hoe veel gebruik je hiervan wilt maken. maar één ding hebben ze allemaal wel gemeen en dat is dat jij door al deze zwembadverwarmingen het hele jaar door (ook buiten het zwemseizoen) kunt genieten van je zwembad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.